Iohannis: Nu intenţionez să dau serviciilor atribuţii în urmărirea penală

Autor: Laura Buciu Postat la 07 octombrie 2020 108 afişări

Peşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu va avea iniţiative prin care să dea serviciilor secrete atribuţii în urmărirea penală şi nu va solicita modificarea legilor în acest sens.

Iohannis: Nu intenţionez să dau serviciilor atribuţii în urmărirea penală

Întrebat, miercuri, în conferinţă de presă, dacă intenţionează să solicite modificări legislative pentru a da din nou serviciilor secrete atribuţii în urmărirea penală, preşedintele Klaus Iohannis a spus că serviciile nu au ce căuta în aceste domenii.

„Nu intenţionez să am iniţiativă şi să dau serviciilor atribuţii în cadrul urmăririlor penale sau a proceselor penale. Aceste lucruri, urmărirea penală se face de către procurori, iar judecarea speţelor se face de către judecători. Serviciile secrete şi serviciile speciale nu au ce căuta în acest domeniu. Serviciile se ocupă de problemele lor”, a spus Iohannis.

Preşedintele a precizat că dacă serviciile, conform legii în vigoare, în cursul activităţii lor, sesizează posibile fapte penale, vor sesiza Parchetul competent, fără să participe la obţinerea de probe.

„Nu intenţionez să modific sau să solicit modificarea legilor în sensul de a reveni la situaţia anterioară”, a mai spus preşedintele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
servicii,
urmărire penală

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.