Iohannis: Nu intenţionez să accept un nou experiment de austeritate în România

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 iulie 2022 82 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu va accepta un nou plan de austeritate pentru România. El dă exemplu criza economică din perioada 2009-2011: „Rezultatul nu a fost unul bun şi nu intenţionez să accept un nou experiment de acest tip în România”.

Iohannis: Nu intenţionez să accept un nou experiment de austeritate în România

„Nu cred şi nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate din motive foarte simple. Am avut criza economică din 2009, 2010, 2011, unde s-a încercat în plan european să se combată criza prin măsuri de austeritate. Rezultatul nu a fost unul bun şi nu intenţionez să accept un nou experiment de acest tip în România”, spune Klaus Iohannis.

El spune că planul a fost prezentat în repetate rânduri de guvern.

„Este un plan care până acum a funcţionat foarte bine. Guvernul, pe de o parte, alocă bani suficienţi pentru investiţii şi avem mare noroc că dispunem de fonduri europene. investiţii. Pe de altă parte, guvernul a venit cu pachete de sprijin succesive pentru a ajuta populaţia vulnerabilă să treacă mai uşor de şocul creşterii preţurilor. Acestea vor continua. Vom avea investiţii semnificative în infrastructură şi economie. Vom avea şi pachete de sprijin unde e nevoie. E important să ne pregătim pt aceste vremuri care în continuare vor fi complicate. Aceste crize nu au fost generate de noi, ci de alţii, în speţă de Rusia care a atacat Ucraina. Trebuie să avem răbdare şi guvernul să ia măsurile cele mai înţelepte”, conchide Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
austeritate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.