Iohannis, mesaj pentru veterani: sunteţi modele de abnegaţie pentru generaţiile viitoare

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 noiembrie 2022 35 afişări

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri un mesaj pentru veteranii din teatrele de operaţii. Sunteţi modele de abnegaţie pentru generaţiile viitoare, a spus preşedintele Iohannis.

Iohannis, mesaj pentru veterani: sunteţi modele de abnegaţie pentru generaţiile viitoare

Mesajul preşedintelui României, Klaus Iohannis a fost transmis vineri, cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii.

„Prin simţul datoriei şi profesionalismul manifestate pe câmpul de luptă, militarii noştri se bucură de respectul şi aprecierea camarazilor din statele aliate şi partenere. Le suntem recunoscători veteranilor din teatrele de operaţii pentru devotamentul lor, pentru că au pus pe primul plan apărarea valorilor democratice euro-atlantice şi securitatea României. Totodată, aducem un pios omagiu celor care au căzut la datorie sub faldurile tricolorului românesc. Jertfa lor supremă nu va fi niciodată uitată”, a transmis şeful statului român.

Mesajul preşedintelui României îi vizează şi pe militarii care, în prezent, execută misiuni internaţionale.

„Mulţumim astăzi şi veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial, precum şi militarilor care, în prezent, execută misiuni internaţionale sub egida NATO, Uniunii Europene, ONU şi coaliţiilor la care ţara noastră este parte. Sacrificiul veteranilor de război din teatrele de operaţii capătă o semnificaţie mai profundă în această perioadă în care suntem martorii războiului brutal declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, care a dus la pierderi de vieţi omeneşti şi a pus la grea încercare o întreagă naţiune. România, alături de aliaţi şi parteneri, este pe deplin angajată în efortul comun de gestionare a acestei crize şi de sprijinire a poporului ucrainean”, a mai spus Klaus Iohannis.

La finalul mesajului, preşedintele Iohannis s-a adresat veteranilor şi familiilor lor.

„Dragi veterani din teatrele de operaţii. Dumneavoastră reprezentaţi adevărate repere ale dragostei de ţară şi ale luptei în numele idealurilor naţionale. Sunteţi, în acelaşi timp, modele de abnegaţie pentru generaţiile viitoare. Vă mulţumim şi vă asigurăm de respectul şi recunoştinţa noastră! De asemenea, mulţumim familiilor dumneavoastră pentru eforturile remarcabile de a vă sprijini constant pentru a vă desfăşura misiunile în teatrele de operaţii”, a precizat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Pe 11 noiembrie 1918 a fost semnat Armistiţiul între Puterile Antantei şi Germania, care a pus capăt Primului Război Mondial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
klaus iohannis,
veterani,
mesaj
Urmează ZF Power Summit 2023

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.