Iohannis: Dacă purtăm măşti şi păstrăm distanţa vor fi ridicate mai rapid cât mai multe restricţii

Autor: Otilia Serescu Postat la 27 mai 2020 48 afişări

Iohannis: Dacă purtăm măşti şi păstrăm distanţa vor fi ridicate mai rapid cât mai multe restricţii

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus, miercuri, în contextul epidemiei de COVID-19, că dacă românii vor purta măşti, vor păstra distanţa şi vor respecta igiena va fi „posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricţii”.

„Ţin să fac unele precizări legate de evoluţia epidemiei generată de noul coronavirus. Numărul de cazuri de infectări rămâne destul de constant, cu unele creşteri, urmate de scăderi ceea ce înseamnă că ne menţinem încă pe un platou. Vom depăşi cu bine şi această etapă dacă vom continua să rămânem vigilenţi şi responsabili. Dacă purtăm măşti, dacă păstrăm igiena şi păstrăm distanţa vom scădea foarte mult numărul îmbolnăvirilor şi vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricţii”, a spus, preşedintele Klaus Iohannis.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 165 de noi cazuri de COVID-19 în România. Numărul total al persoanelor infectate ajunge la 18.594, din care peste 12.000 au fost declarate vindecate.

Potrivit GCS, până miercuri au fost confirmate 18.594 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost declarate vindecate şi externate.

Pe judeţe, cele mai multe cazuri se înregistrează în Suceava, 3.465, şi în Bucureşti, 1.862.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.