Iohannis a promulgat legea care introduce “dreptul de a fi uitat” pentru supravieţuitorii cancerului

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 iulie 2022 483 afişări

Legea care introduce “dreptul de a fi uitat” pentru supravieţuitorii cancerului a fost promulgată, joi, de preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis a promulgat legea care introduce “dreptul de a fi uitat” pentru supravieţuitorii cancerului

Noul act normativ introduce în lege un nou capitol, intitulat “dreptul de a fi uitat” al supravieţuitorului de cancer.

“Prin derogare de la prevederile Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, în situaţia încheierii contractelor de asigurare, în cazul în care distribuitorul de asigurări solicită supravieţuitorului de cancer informaţii şi documente în vederea evaluării riscului pentru preluarea, respectiv menţinerea în asigurare, acesta are dreptul de a nu le furniza pe acelea care vizează afecţiunea oncologică, dacă a trecut un termen de 7 ani de la data încheierii protocolului oncologic. În cazul supravieţuitorului de cancer al cărui diagnostic a fost pus înainte de vârsta de 18 ani, termenul este de 5 ani de la data încheierii protocolului oncologic”, prevede legea promulgată de şeful statului.

Nerespectarea de către distribuitorii de asigurări a dreptului pacientului prevăzut atrage răspunderea civilă, conform prevederilor legale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
decret,
cancer

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.