Ioan Ciolan: O minte inteleapta si deschisa are mereu in vedere cooptarea unui investitor

Autor: Ioana Mihai Postat la 17 noiembrie 2010 54 afişări

Ioan Ciolan, fondatorul si actionarul majoritar al retelei Ambient, declara ca “nu purtam discutii cu fondul de investitii cu care am negociat in 2008”. Totusi, Ciolan precizeaza ca “o minte inteleapta si deschisa are mereu in vedere cooptarea unui investitor”.

Compania pe care o conduce a fost in trecut la un pas de asocierea cu EQT, fond detinut de cea mai puternica familie din Suedia, Wallenberg. In urma asocierii, compania, care a avut in 2008 afaceri consolidate de peste 220 de milioane de euro, ar fi avut la dispozitie capital pentru expansiune.

Vanzarile companiei s-au prabusit pe parcursul anului trecut, ajungand la 103 milioane de euro, dar Ciolan a mizat pe reorganizarea companiei, impartind Ambient in doua divizii separate: una de retail, adresata clientilor finali, si una de distributie. In procesul de restructurare au fost disponibilizati circa 1.000 de oameni, dar "cifra neta a celor care au intrat in somaj este de 500, restul fiind preluati de firmele care lucreaza cu Ambient", declara oficialii companiei.

Ioan Ciolan sustine ca pentru anul 2011 extinderea "in sensul deschiderii de noi centre comerciale nu este o prioritate", desi a mentionat ca are terenuri disponibile pentru o posibila extindere viitoare. Reteaua are in prezent 12 centre comerciale. Previziunile pentru anul in curs se refera la o cifra de afaceri similara celei de anul trecut.

Piata bricolajului a fost puternic afectata de criza, vanzarile de anul trecut inregistrand un declin de circa 24% fata de 2008. Pe piata de profil, cele mai puternice retele sunt Praktiker, Bricostore, Dedeman, Mr. Bricolaje, Obi si Hornbach.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ioan-ciolan-o-minte-inteleapta-si-deschisa-are-mereu-in-vedere-cooptarea-unui-investitor-7724328
7724328
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.