Investitorii germani: România, mai atractivă decât Ungaria, dar mai puţin decât Lituania sau Letonia

Autor: George Toader Postat la 13 iunie 2012 16 afişări

România este mai atractivă decât Ungaria, Bulgaria sau Ucraina pentru investitorii germani, dar este mai puţin bine văzută de către aceştia faţă de Cehia, Polonia, Slovacia, Croaţia, Lituania sau Letonia, potrivit unui sondaj realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Germană.

"89% dintre cei chestionaţi ar alege din nou România ca amplasament investiţional. În ciuda unor probleme, aşteptările investitorilor au fost îndeplinite. De asemenea, 54% dintre participanţi consideră situaţia actuală a firmei ca fiind satisfăcătoare, 42% ca fiind bună. Majoritatea sunt de părere că acest lucru va rămâne neschimbat şi în 2012", se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Germană în România (AHK România).

La chestionar, realizat în luna martie, au participat 49 de firme membre ale AHK Romania, majoritatea din sectorul servicii şi comerţ. Acesta este parte a unui chestionar de conjunctură al Camerelor de Comerţ şi Industrie Germane din străinătate, regiunea Europa Centrală şi de Est. Peste 1.300 de firme au participat la chestionar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Investitorii,
germani,
România,
/actualitate/investitorii-germani-romania-mai-atractiva-decat-ungaria-dar-mai-putin-decat-lituania-sau-letonia-9743283
9743283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.