Investitorii aşteaptă ca pe pieţele externe să se contureze un trend

Postat la 11 decembrie 2012 16 afişări

Bursa a închis şedinţa de luni în stagnare, într-o piaţă în care investitorii nu au reacţionat la rezultatul alegerilor parlamentare, ci a rămas în linia generală a pieţelor internaţionale.

"La începutul lunii septembrie, Banca Centrală Europeană a anuntat programul Outright Monetary Tran­sactions (tranzacţii monetare directe - n. red.) şi la o săptămână după, Fed a demarat a treia etapă a programului de Quantitative Easing (programului de relaxare cantitativă derulat pentru stimularea economiei - n. red.). Acel moment a reprezentat sfârşitul trendului crescător din vară şi începutul unei perioade de evoluţie laterală pentru bursele dezvoltate. Practic, din debutul lunii septembrie pieţele dezvoltate nu au mai generat «free cash-flow» pentru investiţiile în pieţe emergente", a declarat şeful departamentului de brokeraj al Tradeville, Andrei Ciu­botaru. El a arătat că piaţa locală a resimţit, de asemenea, apatia burselor europene.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitorii-asteapta-ca-pe-pietele-externe-sa-se-contureze-un-trend-10384640
10384640
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.