Investiţiile în whisky rar, mai profitabile decât cele în vin şi aur

Postat la 15 februarie 2016 129 afişări

Investiţiile în whisky rar, mai profitabile decât cele în vin şi aur

Investiţiile în whisky rar au performat mai bine decât alte investiţii, cum ar fi cele în vin sau aur, înregistrând un an record în 2015, relatează The Guardian. Principalul indice pentru scotch whisky, Rare Whisky 1000, a avansat cu 14% anul trecut, comparativ cu indicele vinului, care a scăzut cu 0,4%, aurul, care a pierdut 10 procente şi mulţi dintre cei mai importanţi indici bursieri din lume.

Indicele FTSE 100 din Londra a pierdut 4,9% în 2015, în timp ce în SUA indicele S&P 500 a consemnat o uşoară creştere de 0,7%. În China, indicele Shanghai Composite a avansat cu 9,4%. Piaţa de whisky este în creştere puternică: valoarea totală a whiskiurilor rare vândute la licitaţiile din Marea Britanie anul trecut a atins 9,6 milioane de lire sterline (12,4 milioane de euro), de la 7,6 milioane de lire sterline în 2014.

Interesul faţă de whisky ca investiţie a crescut constant, alimentat în parte de colecţionarii din Asia de Est şi de lansarea platformei online Whiskyinvestdirect anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
whisky,
aur,
investitii,
vin,
indice,
crestere,
trecut,
avansare,
pierdere
/actualitate/investitiile-in-whisky-rar-mai-profitabile-decat-cele-in-vin-si-aur-15075285
15075285
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.