Investitii de inca jumatate de milion de euro la maternitatea Regina Maria

Postat la 11 decembrie 2009 68 afişări

La un an de la infiintare, la „Regina Maria” au fost adusi pe lume 420 de copii. Maternitatea a reprezentat o investitie de 5,5 milioane de Euro, alti 0.5 milioane euro urmand a fi investiti in achizitia de echipamente si dotari de un inalt nivel tehnologic, in perioada urmatoare.

In 2009, la Maternitatea Regina Maria, primul spital dedicat exclusiv obstetricii si ginecologiei din Romania, au fost solutionate cazuri complexe, in special nou-nascuti cu probleme la nastere. La Regina Maria, au fost adusi pe lume 10 copii, printr-o nastere gemelara. Cel mai mic copil nascut intr-o maternitate privata in Romania a cantarit 1,5 Kg. Un altul s-a nascut printr-o nastere gemelara si a cantarit 1,9 Kg, fiind rezultatul unei fertilizari in vitro. Pe langa banca de celule stem CMU, deschisa in martie 2009, in completarea ofertei de servicii medicale de maternitate avansate, in august, la Regina Maria a fost deschis si primul centru de gimnastica pre si post natala. Acest prim an de existenta a maternitatii reprezinta un an de schimbare a abordarii ideii de nastere in Romania.

"Nivelul dotarilor tehnologice este unul destinat a face fata si cazurilor cele mai complexe, investitiile vor continua pentru a asigura nu doar confortul ci si siguranta pacientilor nostri. Investitia in oameni, in formarea si consolidarea unei echipe foarte valoroase, au fost cele mai importante realizari, esentiale in construirea reputatiei unui spital si a unui mod cu totul nou de a privi actul nasterii." a declarat Sergiu Negut, director executiv Centrul Medical Unirea.

Pe langa cele 420 de nasteri, in spitalul Regina Maria au fost realizate 100 de interventii chirurgicale. Au fost operatii diverse si complexe, in acelasi timp, unele dintre acestea in premiera in domeniul privat (prolaps genital si incontinenta urinara rezolvate prin implanturi de material heterolog, miomectomii si histerectomii laparoscopice). "Intr-un an am vazut ca se poate sa propunem si sa implementam un proiect cu o abordare diversa. Ne motiveaza si avem incredere ca viitorul va fi cel putin similar.", a mai spus Negut.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitii-de-inca-jumatate-de-milion-de-euro-la-maternitatea-regina-maria-5172684
5172684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.