INUNDAŢII în ţară: 11 localităţi din Prahova, afectate de inundaţii. Peste 2.600 de familii nu au energie electrică. Gospodării afectate de ploile abundente în alte 11 judeţe

Autor: Daciana Ilie Postat la 28 noiembrie 2015 108 afişări

Douăzeci de case şi 66 de curţi din Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Argeş, Vâlcea, Gorj, Ilfov şi Giurgiu au fost inundate în ultimele 24 de ore, iar echipajele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) intervin în continuare în 25 de localităţi din sudul ţării, au anunţat oficialii instituţiei.

INUNDAŢII în ţară: 11 localităţi din Prahova, afectate de...

În ultimele 24 de  ore, peste 1.200 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne cu aproximativ 600 de mijloace au intervenit pentru limitarea efectelor meteo periculoase în 54 de localităţi din 12 judeţe, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Apele au inundat 20 de locuinţe din judeţele Olt, Mehedinţi, Vâlcea şi Giurgiu, şi 66 de curţi şi grădini din Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Argeş, Vâlcea, Gorj, Ilfov şi Giurgiu. Se intervine în continuare în 25 de localităţi din judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Olt, Teleorman, Argeş, Dolj, Vâlcea şi Ilfov.

La acest moment nu sunt localităţi izolate şi nici persoane în pericol, a precizat oficialul MAI.

În cursul nopţii, o situaţie mai deosebită a fost în localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, unde digul canalului colector care traversează oraşul s-a fisurat existând riscul de inundaţii. La faţa locului au intervenit 50 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi militari de la MApN şi s-a acţionat atât pentru consolidarea digului, cât şi pentru pregătirea evacuării preventive a aproximativ 70 de persoane din locuinţele situate în zona de risc. De asemenea, în prezenţa prefectului judeţului, specialişti de la Apele Române au identificat o soluţie tehnică în amonte de localitatea Băbeni care a permis scăderea nivelului pe canalul colector din oraş şi implicit scăderea presiunii pe digul de protecţie.

În aceste condiţii nu s-a mai impus evacuarea a populaţiei însă şi la această oră se continuă lucrările la întărirea digului  cu forţe ale ISU, ale MApN şi din partea autorităţilor locale.

O altă intervenţie de îndepărtare a unei situaţii de risc pentru populaţie a avut loc, tot în cursul nopţii, în zona localităţii Plosca din judeţul Teleorman, unde Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis realizarea unei breşe de scurgere sub calea ferată pe relaţia Alexandria - Roşiori de Vede, lucrare necesară pentru a evita inundarea a peste 50 de case din localitatea Plosca. Sâmbătă dimineaţă terasamentul căii ferate a fost refăcut şi circulaţia feroviară pe această rută a fost reluată, a arătat Dajbog.

O altă zonă care rămâne în atenţia autorităţilor este cea de pe DN67C Rânca - Novaci unde se acţionează în continuare pentru deszăpezire între kilometrii 22 şi 34. Aici în cursul nopţii, în jurul orei 4.00, deplasarea unui microbuz care transporta 7 adulţi şi 2 copii dinspre staţiunea Rânca spre Novaci a fost facilitată de un plug care i-a deschis  drumul înzăpezit. De asemenea, o persoană care necesita asistenţă medicală a fost transportată cu ajutorul unei şenilate la o ambulanţă care a dus-o la spital, a mai spus oficialul MAI.

La această oră, mai sunt probleme pe trei drumuri judeţene. În Dolj, râul Teslui a inundat drumul judeţean 641 pe o porţiune de 75 de metri, circulaţia autoturismelor fiind deviată pe rute ocolitoare. Pe DJ 653, în comuna Schitu se circulă cu restricţii, iar pe 644 A - comuna Morunclav, se circulă pe un singur sens.

Alimentarea cu energie electrică era întrerurptă, sâmbătă dimineaţă, în 20 de localităţi din judeţele Galaţi, Prahova, Vrancea, Bacău, Mehedinţi şi Vâlcea, dar echipele de intervenţie erau deja în teren pentru remedierea situaţiei.

Dajbog a amintit că ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut, de vineri, activarea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi a grupelor operative de la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele aflate sub atenţionări de cod galben sau portocaliu. Aceste măsuri se menţin în toate judeţele aflate în continuare sub atenţionări meteo, a precizat purtătorul de cuvânt.

11 localităţi din Prahova, afectate de inundaţii

Unsprezece localităţi din judeţul Prahova au fost afectate de inundaţii, în urma ploilor abundente din ultimele ore, probleme fiind semnalate şi la Secţia de pediatrie a Spitalului din Sinaia, iar sâmbătă peste 2.600 de familii din patru localităţi nu au energie electrică, din cauza unor avarii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, pompierii au intervenit, în ultima perioadă, pentru evacuarea apei în 11 localităţi inundate.

Astfel, conform sursei citate, în urma ploilor torenţiale au fost inundate beciuri şi curţi în oraşele Azuga, Buşteni, Sinaia, Vălenii de Munte, Băicoi şi Mizil şi în comunele Lipăneşti, Bălţeşti, Plopu, Bărcăneşti şi Podenii Noi.

Printre construcţiile inundate se numără şi o zonă a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Sinaia, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei, precizează ISU Prahova.

Managerul Spitalului din Sinaia, Mariana Miu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că apa a refulat printr-un sifon într-un grup sanitar din zona tehnică a Secţiei de Pediatrie şi că a fost nevoie de evacuarea apei dintr-un canal care se umpluse foarte mult ca urmare a ploii abundente.

Managerul spitalului a precizat că nu au fost afectate saloanele sau cabinete medicale din spital şi nu a fost nevoie ca pacienţii să fie evacuaţi.

Furtuna din noaptea de vineri spre sâmbătă a provocat, de asemenea, avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică din judeţul Prahova, patru localităţi fiind nealimentate parţial cu energie electrică. Astfel, la Pucheni, Puşcaşi, Pietroşani şi Fânari, 2.658 de consumatori nu au electricitate sâmbătă, iar zece echipe ale Electrica intervin pentru remedierea avariilor, fiind vorba despre 21 de puncte de transformare şi zeci de deranjamente individuale.

Judeţul Prahova se află sub avertizare cod galben de fenomene meteorologice până la ora 12.00. De asemenea, hidrologii au emis avertizări de inundaţii pentru râuri din judeţul Prahova, aflat sub cod portocaliu, valabile până sâmbătă seară, la ora 18.00.

Inundaţii în mai multe localităţi din Dâmboviţa şi Giurgiu, în urma ploilor abundente

Ploile abundente din ultimele ore au provocat inundaţii în mai multe localităţi din judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din câteva gospodării, dar şi pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În judeţul Dâmboviţa, ploile torenţiale au provocat inundaţii în mai multe localităţi, unde a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, Eduard Ţelea, în oraşul Moreni şi în comunele I. L. Caragiale, Bilciureşti a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru că a fost inundată câte o curte. În oraşul Pucioasa, apa a intrat într-o curte şi în subsolul unei locuinţe, iar la Corbii Mari a fost inundată o magazie.

La ora transmiterii acestei ştiri, continuă acţiunea de evacuare a apei la I. L. Caragiale, Moreni şi Bilciureşti.

De asemenea, vântul puternic a doborât doi copaci, unul în municipiul Târgovişte şi unul la Moreni, însă în urma acestor incidente nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

Şi în judeţul Giurgiu s-au produs inundaţii în unele localităţi, ca urmare a precipitaţiilor abundente.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, Cristian Virag, a declarat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din două curţi inundate în localităţile Comana şi Mârşa şi pentru îndepărtarea unui copac căzut pe drumul judeţean 601, între localităţile Roata şi Crevedia.

Tot în judeţul Giurgiu, serviciile voluntare locale pentru situaţii de urgenţă au intervenit pentru evacuarea apei în localităţile Gorneni, Malu Spart şi Mârşa, unde câte o curte a fost inundată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INUNDAŢII,
DÂMBOVIŢA,
GIURGIU
/actualitate/inundatii-in-tara-11-localitati-din-prahova-afectate-de-inundatii-peste-2-600-de-familii-nu-au-energie-electrica-gospodarii-afectate-de-ploile-abundente-in-alte-11-judete-14902679
14902679
comments powered by Disqus
Nu ne vindem ieftin doar pentru că suntem români Nu ne vindem ieftin doar pentru că suntem români

„Cred cu tărie că un business din România are aceeaşi valoare cu a unui business din Europa Centrală”, consideră Rareş Bănescu, antreprenorul local care a fondat Retargeting.biz, un start-up axat pe dezvoltarea unei soluţii software ce automatizează procesele de marketing online pentru un magazin online. Ideea proiectului a luat naştere în urmă cu şase ani, iar compania este acum prezentă în alte cinci ţări din Europa cu un portofoliu de peste 1.000 de comercianţi online. În ultimul an şi jumătate Retargeting.biz a rulat peste 100 de milioane de lei în bugete de marketing alocate de clienţi pentru promovarea pe Google şi Facebook. Ce urmează?

vezi continuarea
CE SFATURI AI DA TÂNĂRULUI DE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

ZF.ro
Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce a introdus eMag taxa de livrare? Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce a introdus eMag taxa de livrare?
Beţi cafea? Diferenţa între o cafea de lux şi o cafea normală
ProMotor.ro
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină! Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină!
I-au furat roțile înainte să fie lansată. Masina asta e prea frumoasă pentru a circula pe șosea!
A modificat un LOGAN și acum conduce o mașină de 300 CP. Ce a schimbat la mașină
Descopera.ro
Aceştia să fie EXTRATEREŞTRII de pe Planeta 9? Dovezi ale existenţei unei LUMI rebele în Sistemul nostru Solar, descoperite acum Aceştia să fie EXTRATEREŞTRII de pe Planeta 9? Dovezi ale existenţei unei LUMI rebele în Sistemul nostru Solar, descoperite acum
S-a AFLAT cine a transmis CORONAVIRUSUL care UCIDE oamenii pe capete. A ajuns deja în UE
Vodă Cuza, DESTRĂBĂLATUL. I-a adus plocon soţiei Elena doi copii făcuţi cu o frumoasă văduvă
Go4it.ro
Cât costă acum primul iPhone din 2007? Poate să ajungă la un preţ mai mare decât o maşină nouă Cât costă acum primul iPhone din 2007? Poate să ajungă la un preţ mai mare decât o maşină nouă
Câţi bani îţi oferă Uber dacă te afli într-o maşină iar şoferul te-a dus mult prea repede la destinaţie
TOP 30 aplicaţii periculoase pentru Android pe care s-ar putea să le ai instalate pe telefon. Trebuie dezinstalate imediat
Csid.ro
Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime
Cum poţi ajuta o femeie care este abuzată
HOROSCOP AUGUST 2019: se anunţă noi câştiguri financiare şi multe relaţii pasagere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.