Întrebarea săptămânii: Ce poţi să îţi cumperi cu banii de-o ciorbă?
Am vrut recent să îmi comand o ciorbă: 20-24 de lei, fără pâine (plus 3-8 lei), smântână (plus 3-7 lei), ardei (plus 2 lei) şi taxă de livrare (plus 3-7 lei). Într-o ţară de ciorbari (pentru că nu cred că e român care, plecat mai mult de două-trei săptămâni din ţară, să nu tânjească după o ciorbă de văcuţă, de fasole în pâine sau de burtă), costul unei ciorbe luate „pe comandă” ajungea astfel lejer, în total, la un 2% din salariul minim net (1.524 de lei), ba chiar mai mult.
Zilele acestea m-am uitat şi de nişte cămăşi pe site-ul H&M. Cea mai ieftină pornea de la 39 de lei şi avea, să spunem, o durată de viaţă de un an. Dar dacă aş fi renunţat la cămaşă pentru un tricou, mi l-aş fi putut lua cu un minimum de 20 de lei. Tot cu banii de-o ciorbă am găsit, în zilele de reduceri masive, un zbor dus spre Italia. Sau mi-am plătit factura de telefon două luni. Ori un taxi la o oră de vârf. Chiar cu mai puţini bani am comandat o carafă mică de vin şi un frappé la un restaurant din Salonic, Grecia, situat pe malul mării, şi mi-au mai rămas bani şi de bilet spre aeroport.
Voi cât sunteţi dispuşi să plătiţi pentru o ciorbă?
Andra Stroe, redactor, Business MAGAZIN
Aşteptăm răspunsurile pe andra.stroe@businessmagazin.ro
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
-
FOTO. Mihaela Rădulescu, fabuloasă în costum de baie! Cum arată la 53 de ani
TACATACA.PROSPORT.RO
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe monitorulpartidelor.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro