INTERVIU. Ambasadorul Rusiei: „Nu am văzut niciun refuz din partea României în privinţa vaccinului. M-aş vaccina cu mare plăcere. Mi-aş dori să mai trăiesc” (VIDEO)

Autor: Lucia Cujba Postat la 25 august 2020 56 afişări

Deşi Klaus Iohannis a respins din start vaccinul rusesc împotriva COVID, Moscova nu interpretează anunţul drept un refuz. Într-un interviu exclusiv pentru MEDIAFAX, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valerii Kuzmin, a declarat că România va avea toată libertatea să verifice eficacitatea vaccinului, dacă îl va cere, scrie Mediafax.

”Nu am văzut niciun refuz din partea României. (…) România nu a propus să cumpere şi nimeni nu a refuzat. Preşedintele vostru, din câte ştiu, a spus că se orientează spre vaccinurile dezvoltate în Uniunea Europeană (…) Vaccinul trebuie certificat de autoritatea de reglementare naţională. Dacă o astfel de situaţie, ipotetică, se va întâmpla, instituţia voastră de reglementare va avea toate atribuţiile să se convingă, să verifice, să consulte pe cineva. Nu vom forţa pe nimeni, e libertate absolută”, a spus Kuzmin.

Ambasadorul Rusiei a fost întrebat şi despre graba cu care a fost înregistrat vaccinul Sputnik-V, după doar două luni de teste. A insistat că serul se bazează pe tehnologii deja verificate.

INTERVIU. Ambasadorul Rusiei: „Nu am văzut niciun refuz din partea României în privinţa vaccinului. M-aş vaccina cu mare plăcere. Mi-aş dori să mai trăiesc”  (VIDEO)

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.