InterAgro a devenit producător de energie după o investiţie de 21 mil. euro

Autor: Liviu Iancu Postat la 21 ianuarie 2013 53 afişări

Grupul InterArgro, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, a investit 21 de milioane de euro într-o centrală de cogenerare cu o putere de 20 MW, construită în incinta combinatului Donau Chem de la Turnu Măgurele.

Grupul InterArgro, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, a investit 21 de milioane de euro într-o centrală de cogenerare cu o putere de 20 MW, construită în incinta combinatului Donau Chem de la Turnu Măgurele. Centrala, a cărei construcţie a început în anul 2008, şi care a fost pusă în funcţiune la finalul săptămânii trecute, dispune de trei grupuri energetice, fiecare de 6,75 MW şi trei cazane recuperatoare de abur. Energia electrică produsă va fi destinată consumului combinatului pentru producţia de îngrăşăminte chimice, iar aburul va fi utilizat pentru consumul tehnologic propriu. Investiţia va reduce cheltuielile de combustibil (gaz metan) şi energie electrică ale combinatului. Centrala de la Turnu Măgurele este al doilea obiectiv de investiţii de acest fel pus în funcţiune de InterAgro după ce în anul 2010 a început să furnizeze energie electrică şi abur centrala de la Zimnicea.

Toate stirile pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
InterAgro,
energie,
Ioan Niculae
/actualitate/interagro-a-devenit-producator-de-energie-dupa-o-investitie-de-21-mil-euro-10508876
10508876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.