Intenţia de a reduce orele de Limba română şi Matematică în învăţământul primar, criticată de învăţători

Postat la 20 februarie 2013 14 afişări

Asociaţia Generală a Învăţătorilor critică propunerea prin care numărul orelor pentru Limba română scade cu până la 46 la sută, iar cele alocate Matematicii cu până la 40 la sută, considerând că măsura vine în contradicţie cu rezultatele slabe de la testările internaţionale.

"De la început ţinem să îi mulţumim domnului ministru Remus Pricopie pentru că toate deciziile luate până acum în această calitate au fost cele corecte, fiind bine fundamentate. A infirmat totdeauna prin hotărârile finale luate rezervele exprimate în zilele premergătoare luării deciziei de voci mai mult sau mai puţin avizate. Suntem siguri că şi în ceea ce priveşte planul cadru va da o soluţie bine cumpănită. Asociaţia noastră listează acum doar câteva elemente care pot fi semnale că proiectul de plan cadru trebuie reanalizat.

În propunerea Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei orele alocate limbii române scad şi cu până la 46 la sută, adică de la nouă ore la cinci ore, iar cele alocate matematicii scad cu până la 40 la sută, respectiv de la cinci ore la trei ore. Este o măsură care vine în contradicţie cu rezultatele modeste şi de până acum la nivel naţional în aceste domenii semnalate constant de testele PISA. Scăzând numărul de ore ar spori stăpânirea limbii române şi a matematicii?", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor (AGIRo) remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Limba română,
Matematică,
învăţători
/actualitate/intentia-de-a-reduce-orele-de-limba-romana-si-matematica-in-invatamantul-primar-criticata-de-invatatori-10578300
10578300
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.