Inteligenţa Artificială a descoperit ADEVĂRUL despre omenire? Cei mai respectaţi SAVANŢI ai lumii au rămas FĂRĂ CUVINTE!

Postat la 18 decembrie 2021 2310 afişări

Inteligenţa Artificială a descoperit ADEVĂRUL despre omenire? Cei mai respectaţi SAVANŢI ai lumii au rămas FĂRĂ CUVINTE!

Oare inteligenţa artificială (IA) este bună sau rea în mod inerent ori depinde totul de anumite particularităţi?

Studenţii de la Şcoala de Business de la Oxford care studiază etica inteligenţei artificiale au încercat să răspundă la această întrebare astfel că au organizat o dezbatere cu un sistem de inteligenţă artificială avansat.

Un eseu elaborat de doi academicieni de la Universitatea Oxford descrie o anecdotă surprinzătoare în care cercetătorii au organizat o dezbatere despre etica sistemelor de recunoaştere facială cu inteligenţă artificială şi au permis unui sistem de inteligenţă artificială să participe.

„Inteligenţa artificială nu va fi niciodată etică”

„Inteligenţa artificială nu va fi niciodată etică. Este un instrument, şi, la fel ca orice alt instrument, este folosită pentru bine şi rău. Nu există inteligenţă artificială bună, doar oameni buni şi oameni răi”, a spus sistemul în timpul dezbaterii.

Sistemul de inteligenţă artificială a folosit Megatron Transformer de la Nvidia, care a fost instruit prin consumarea de mai mult conţinut digital decât un om ar putea în timpul vieţii, citind toate articolele de pe Wikipedia, milioane de ştiri în limba engleză şi multe altele.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inteligenta,
sistem,
dezbatere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.