Insule private din Grecia, scoase la vânzare. De la cât pornesc preţurile

Postat la 05 iulie 2021 353 afişări

Insule private din Grecia, scoase la vânzare. De la cât pornesc preţurile

Indiferent de naţionalitate, oricine poate deveni proprietarul unei insule greceşti.

Cetăţenilor non-europeni nu li se va permite cumpărarea de insule în apropierea frontierelor naţionale.

Cumpărătorii străini ar trebui să numească un avocat local, care să aibă cunoştinţe solide despre dreptul funciar şi imobiliar.

Insulele greceşti sunt considerate a fi relativ accesibile printre cei bogaţi şi faimoşi, costând doar două milioane de dolari – mai puţin decât o cabană de schi în Aspen sau proprietăţi în partea de est a oraşului New York, scrie greekcitytimes.com.

Achiziţionarea unei insule în Grecia este relativ simplă. Indiferent de naţionalitate, oricine poate fi proprietar. Singurele excepţii apar la cumpărarea unei insule în apropierea unei frontiere naţionale sau a unui teren militar. Cetăţenilor non-europeni nu li se va permite cumpărarea de insule în apropierea frontierelor naţionale.

Pentru ca oricine să poată cumpăra proprietăţi în Grecia, trebuie să obţină un număr fiscal sau AFM. AFM-urile sunt uşor de achiziţionat şi pot fi emise la orice birou fiscal cu paşaport valabil. Mai mult, fondurile pentru toate proprietăţile achiziţionate în Grecia trebuie să fie contabilizate cu un “bilet roz” care arată de unde provin fondurile. În cazul în care nu se ştie de unde provin banii sau dacă nu există un bilet roz, guvernul îşi va asuma banii drept venit şi îi va impozita.

Cumpărătorii străini ar trebui să numească un avocat local, care să aibă cunoştinţe solide despre dreptul funciar şi imobiliar. În plus, documentele necesare pentru achiziţionarea unei insule private vor fi în limba greacă, prin urmare este necesar să existe expertiza cuiva care poate traduce şi descifra birocraţia.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
insule

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.