​​Institutul de Sănătate Publică a modificat perioada de la care se poate face legătură epidemiologică între două persoane de la zece zile la şapte

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 10 februarie 2022 69 afişări

​​Institutul de Sănătate Publică a modificat perioada de la care se poate face legătură epidemiologică între două persoane de la zece zile la şapte

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat definiţia de caz pentru o persoană care a avut contact direct cu un caz infectat cu coronavirus, stabilind perioada de legătură între două persoane la şapte zile, nu la zece, cum era anterior.

Noua perioadă a fost publicată în documentul INSP la 8 februarie.

Ziarul Financiar a scris la 7 februarie despre lipsa de coordonare între instituţiile statului, care au scăzut perioada de carantină la contactul direct de la 10 zile, la 5 zile, însă în acelaşi timp, pe baza definiţiei de caz a INSP, legatura epidemiologică între o persoană pozitivă şi contacţii ei se întindea pe o perioadă de 10 zile anterioare pozitivării.

Acest lucru ar fi dus la cazuri în care persoane care s-au întâlnit cu pacienţi confirmaţi ulterior ar fi fost nevoite să stea încă 5 zile în carantină, deşi de la momentul întâlnirii până la pozitivare ar fi trecut deja dublul acestei perioade.

INSP este o instituţie aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii şi are mai multe centre, printre care şi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, care se ocupă cu supravegherea epidemiologică în cazul unor epidemii, pandemii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.