INS: Afacerile din comerţul engros s-au majorat în primele două luni ale anului cu 29,3% an/an. În februarie, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 29% an/an

Autor: Dorin Oancea Postat la 18 aprilie 2022 24 afişări

În primele două luni, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, faţă de perioada similară din 2021, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate 29,3%, respectivcu 25,6%.

INS: Afacerile din comerţul engros s-au majorat în primele două luni ale anului cu 29,3% an/an. În februarie, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 29% an/an

Conform INS, în luna februarie 2022, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în termeni nominali, faţă de luna ianuarie 2022, atât ca serie brută cu 12,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%. Faţă de luna februarie 2021, indicatorul a crescut în februarie 2022, în termeni nominali, atât ca serie brută cu 29,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 26,2%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, în luna februarie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 12,1%, datorită creşterii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+28,7%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+19,3%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+11,5%), comerţul cu ridicata nespecializat (+11,2%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+8,4%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7,0%) şi din comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,0%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 6,1%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 2,3%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, în luna februarie 2022, comparativ cu luna februarie 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 29,0%, datorită creşterii cifrei de afaceri din: activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+54,9%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+53,7%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+41,1%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+26,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (+20,9%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+12,9%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+10,3%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 3,8%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2022, comparativ cu luna februarie 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 26,2%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-28.II.2022, comparativ cu perioada 1.I-28.II.2021, a înregistrat o creştere, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 29,3%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+56,9%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+52,9%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+52,8%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+24,9%), comerţului cu ridicata nespecializat (+21,9%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+12,6%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+8,4%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+1,9%). Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-28.II.2022 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 25,6%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.