Înmatriculările de maşini noi din Europa au crescut cu 256% în aprilie, însă cererea nu a reuşit să se încadreze în nivelurile pre-pandemie

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 19 mai 2021 20 afişări

Înmatriculările de maşini noi din Europa au crescut cu 256% în aprilie, însă cererea nu a reuşit să se încadreze în nivelurile pre-pandemie

Vânzările auto din Europa au trecut peste perioada slabă de la începutul pandemiei de COVID-19, însă cererea nu a reuşit să ajungă la nivelurile înregistrate înainte de criză, notează Bloomberg.

Înmatriculările de maşini noi au crescut cu 256% în aprilie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat miercuri Asociaţia Producătorilor Europeni de Automobile, în condiţiile în care datele din 2020 au reprezentat cel mai grav declin lunar din 1990, când asociaţia a început să colecteze informaţiile.

Vânzările sunt cu 14% sub media înregistrată de industrie în deceniul de dinainte de pandemie.

În timp ce livrările nu au reuşit să se încadreze în rezultatele obţinute în martie, temerile industriei s-au transferat de la cerere spre producţie. Penuria de semiconductori a lovit orice constructor major, iar companiile auto şi producătorii de cipuri au avertizat  că stocurile ar putea rămâne afectate în următorul an.

Volkswagen şi Stellantis – cei mai mari producători auto din Europa – se aşteptau ca lipsa să fie mai acută în T2 prin comparaţie cu primele trei luni ale anului. Totuşi, firma de consultanţă AlixPartners estimează că industria va pierde 110 miliarde de dolari din venituri, de două ori mai mult decât ultimele previziuni.

În primele patru luni ale anului, înmatriculările au crescut cu 68% în Italia, 51% în Franţa, 16% în Marea Britanie şi 7,8% în Germania. Dintre cele mai importante companii auto, Stellantis a raportat cele mai mari creşteri în ultimul an, plus 33%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
crestere,
inmatriculari,
masini,
cerere,
auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.