ING: Un guvern condus de PSD ar fi mai predispus la experimente fiscale

Postat la 26 februarie 2014 43 afişări

Un guvern condus de PSD ar fi mai predispus la experimente fiscale, precum proiectul privind restructurarea creditelor populaţiei ("electorata"), în timp ce riscurile de încetare a acordului cu FMI şi UE sunt tot mai mari, avertizează analiştii ING Bank, după ruperea USL.

ING: Un guvern condus de PSD ar fi mai predispus la experimente fiscale

 Alianţa neobişnuită între liberali şi socialişti nu era destinată să reziste, însă destrămarea unei majorităţi parlamentare de 74% va conduce la creşterea incertitudinilor politice dincolo de viitorul apropiat, se arată într-o analiză a băncii.

"Mai mult, un guvern condus de socialişti ar putea fi mai predispus spre experimente fiscale (precum creditul fiscal acordat persoanelor îndatorate care au venituri sub medie), mai ales în condiţiile în care riscurile unei încetări a acordului de finanţare cu FMI/Comisia Europeană/Banca Mondială par tot mai ridicate", notează ING.

Analiştii amintesc de reintrarea în insolvenţă a Hidroelectrica, situaţie care face aproape sigură ratarea de către executiv a listării companiei până la termenul convenit cu FMI, respectiv 30 iunie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ing-un-guvern-condus-de-psd-ar-fi-mai-predispus-la-experimente-fiscale-12152801
12152801
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.