ING Asigurări de Viaţă şi ING Pensii în primele nouă luni din 2012: investiţii pentru consolidarea relaţiei cu clienţii şi dezvoltare durabilă pe termen lung

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 07 noiembrie 2012 41 afişări

Pe segmentul de asigurări de viaţă, valoarea beneficiilor plătite de ING clienţilor în 2012 se ridică la aproape 70 milioane lei.

Valoarea activelor financiare în administrare s-a situat la nivelul de 2,3 mld. lei la sfârşitul lunii septembrie 2012, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Portofoliul de asigurări încheiate în primele nouă luni din 2012 este cu 4% mai mare faţă de cel realizat în perioada similară din 2011, preferinţa clienţilor pentru produsele tradiţionale generând, per ansamblu, un volum de prime brute subscrise aproximativ similar celui din ianuarie-septembrie 2011 (prima medie anuală este mai redusă pentru produsele tradiţionale decât pentru asigurările unit-linked). Astfel, volumul de prime brute subscrise de ING Asigurări de Viaţă în primele nouă luni din 2012 se ridică la 402,8 milioane lei, comparativ cu 407,5 mil. lei la finalul lui septembrie 2011.

74% din numărul total de poliţe subscrise în ianuarie-septembrie 2012 de ING sunt de tip tradiţional, care oferă protecţie şi economisire pe termen lung (faţă de 65% în acelaşi interval din 2011).
În portofoliul de asigurări încheiate în primele nouă luni din 2012 nivelul mediu al sumei asigurate este de 49.294 lei, în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
Valoarea beneficiilor plătite de ING în intervalul ianuarie-septembrie 2012 pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate a fost de 69 milioane lei, cu aproape 47% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Trei sferturi din această sumă, respectiv 51,68 milioane lei, este reprezentată de beneficii plătite clienţilor pentru contracte ajunse la maturitate.
Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 1,58 faţă de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,8 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

Fondurile de pensii facultative administrate de ING Asigurări de Viaţă au înregistrat în primele nouă luni din 2012 o creştere de peste 40% a activelor nete.
La finalul lunii septembrie 2012, fondurile facultative din administrarea ING - ING Activ şi ING Optim - însumau 113.349 participanţi, în creştere cu circa 15% faţă de aceeaşi perioadă din 2011 (sursa: CSSPP).
Valoarea activelor nete aferente celor două fonduri facultative din administrarea ING era de 258,3 milioane lei la sfârşitul Q3 2012, în creştere cu 41% faţă de Q3 2011. Astfel, la finalul lunii septembrie a.c., ING deţinea pe piaţa Pilonului III o cotă cumulată, în funcţie de active, de 46,5% (sursa: CSSPP).

În ceea ce priveşte sumele alocate de participanţi în fondurile de pensii facultative oferite de ING, contribuţia medie la fondul ING Activ în primele nouă luni a fost de 82,3 lei (în creştere cu aproape 9% faţă de aceeaşi perioadă din 2011), iar la ING Optim de 87,8 lei (plus 8,4% faţă de intervalul ianuarie-septembrie 2011).
La nivelul lunii septembrie 2012, rata de rentabilitate anualizată pentru ultimele 24 de luni a fost de 4,14% pentru ING Activ, fond din categoria celor cu grad de risc ridicat ce presupun o volatilitate mai crescută în contextul unei expuneri mai mari pe piaţa de capital, şi de 4,75% pentru ING Optim, fond din categoria celor cu grad de risc mediu.

"Numărul de contracte reziliate şi răscumpărate continuă să scadă, marcând o diminuare cu 11% în ianuarie-septembrie 2012 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, lansarea noilor asigurări suplimentare de sănătate a fost foarte bine primită de clienţii noştri, contribuind la creşterea cu peste 150% a acestui segment din portofoliul ING în primele nouă luni a.c. faţă de aceeaşi perioadă din 2011.
Şi pentru Pilonul de pensii facultative, faptul că 44% dintre clienţii care au încheiat un contract în primele nouă luni au ales ING este pentru noi o dovadă în plus a încrederii cu care ne investesc clienţii", declară Bram Boon, desemnat CEO ING Asigurări de Viaţă, în curs de aprobare de la autorităţi.

Profitul brut înregistrat de ING Asigurări de Viaţă la 30 septembrie 2012 este de 13,1 milioane lei. În primele nouă luni din 2012, ING Asigurări de Viaţă a obţinut un profit brut de 13,1 milioane lei, comparativ cu 25,5 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului precedent. Rezultatul obţinut corespunde celui bugetat şi asumat ca nivel de normalitate în contextul realităţilor economice actuale şi reflectă investiţiile importante realizate de ING pentru viitor. Principalele direcţii de investiţii au vizat alinierea la noile standarde de raportare în domeniul asigurărilor (Solvency II şi IFRS 4 Faza 2) - progresele realizate plasând ING în prim planul procesului de pregătire pentru implementarea IFRS pe piaţa românească -, achiziţia de noi soluţii tehnice de înaltă performanţă pentru automatizarea proceselor, precum Peoplesoft si Pega, şi creşterea satisfacţiei şi beneficiilor oferite clienţilor, prin lansarea de produse, iniţiative de educare a publicului şi profesionalizarea şi dezvoltarea forţei de vânzări.

Pe segmentul de pensii obligatorii, ING administrează economiile pentru viitor a peste 1,7 milioane de participanţi. La sfârşitul primelor nouă luni din 2012, Fondul de Pensii Administrat Privat ING deţinea active nete de 3,3 miliarde lei, în creştere cu 50% faţă de nivelul înregistrat la sfârşitul aceleiaşi perioade din 2011. Astfel, cota de piaţă a ING Pensii la sfârşitul lunii septembrie a.c. era de circa 38% (sursa: CSSPP) din piaţa pensiilor private obligatorii. La aceeaşi dată, ING avea 1.717.460 clienţi în Pilonul II, dintre care aproape 97% au plătit cel puţin o contribuţie de la începutul colectării în sistem (sursa: CSSPP). Contribuţia medie pe participant la Fondul de pensii administrat privat ING a fost de 68,5 lei în septembrie 2012, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi lună din 2011. Contribuţia medie pe participant la nivelul pieţei în septembrie a.c. a fost de 61,4 lei. Rata de rentabilitate anualizată a fondului de pensii obligatorii al ING pentru ultimele 24 de luni a fost de 5,43%, în condiţiile în care fondul ING din Pilonul II are un grad de risc mediu. "Dezvoltarea în continuare a Pilonului II oferă participanţilor garanţia faptului că cel puţin o parte din contribuţiile pe care le realizează din propriile venituri la bugetul de Stat - bani care se constituie în fondul sistemului public de pensii şi sunt redistribuiţi parţial actualilor pensionari - ajung într-un cont personal şi se vor întoarce la ei în viitor, constituind un venit suplimentar la vârsta pensionării, declară Marius Popescu, director general ING Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ing-asigurari-de-viata-si-ing-pensii-in-primele-noua-luni-din-2012-investitii-pentru-consolidarea-relatiei-cu-clientii-si-dezvoltare-durabila-pe-termen-lung-10280684
10280684
comments powered by Disqus
Ce milionari a produs IT-ul din România Ce milionari a produs IT-ul din România

Soţii Florin şi Măriuca Talpeş au fondat în 1991 firma Softwin, care în 2001 a devenit Bitdefender - cel mai de succes produs software românesc vândut în toată lumea. În paralel, Radu Georgescu a înfiinţat în 1992, împreună cu alţi parteneri, compania GeCAD Software, care doi ani mai târziu a scos pe piaţă antivirusul RAV, pe care l-a vândut în 2003 gigantului Microsoft pentru o sumă de peste 10 milioane de dolari. De atunci, industria IT din România s-a dezvoltat continuu, iar în ultimii ani s-a creat o adevărată efervescenţă pe această piaţă: start-up-uri vândute giganţilor străini şi tot mai multe idei de afaceri bazate pe tehnologie care atrag finanţări de ordinul sutelor de milioane de dolari.

vezi continuarea
ZF.ro
România este în PRĂPASTIE. Noul ministru al Finanţelor anunţă probleme colosale România este în PRĂPASTIE. Noul ministru al Finanţelor anunţă probleme colosale
S-a dat startul la MARATONUL reducerilor. Cele mai TARI oferte de Black Friday
ProMotor.ro
Dacia a lansat un MODEL NOU! Iată cum arată și cât costă viitorul BESTSELLER românesc Dacia a lansat un MODEL NOU! Iată cum arată și cât costă viitorul BESTSELLER românesc
A oprit la semafor și a întins mâna să-și ia o CAFEA. În secunda următoare s-a dezlănțuit IADUL – VIDEO
Nimeni nu se aștepta ca șoferul acestui CAZAN de mașină să îi PUNĂ LA PUNCT pe cei doi bătăuși - VIDEO
Descopera.ro
Descoperire ŞOCANTĂ după analizarea unei mumii veche de 4.000 de ani. „Nu ne aşteptam la una ca asta” Descoperire ŞOCANTĂ după analizarea unei mumii veche de 4.000 de ani. „Nu ne aşteptam la una ca asta”
Testele ADN efectuate pe un SCHELET găsit sub un ring de dans din Rusia elucidează un mare MISTER legat de vestitul Napoleon
SĂTUL să le mai plătească BIR turcilor, Mihai Viteazu a luat o decizie care l-a ŞOCAT pe sultan: ''Niciun GHIAUR nu a îndrăznit asta''. Episodul URIAŞ din istoria românilor care nu apare în niciun manual
Go4it.ro
HUAWEI a lansat un nou telefon în ROMÂNIA! Cum a reuşit să pună aplicaţii GOOGLE pe el HUAWEI a lansat un nou telefon în ROMÂNIA! Cum a reuşit să pună aplicaţii GOOGLE pe el
MOTOROLA a lansat telefonul VIITORULUI, cu ecran pliabil şi dimensiuni reduse! Cum arată şi ce poate să facă
Cel mai PUTERNIC telefon mic! Un producător din JAPONIA revine la un design mult îndrăgit
Csid.ro
Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime
Cum poţi ajuta o femeie care este abuzată
HOROSCOP AUGUST 2019: se anunţă noi câştiguri financiare şi multe relaţii pasagere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.