ING Asigurari de Viata: Rata rezilierilor a scazut cu 40%

Autor: Ana Raduta Postat la 12 iulie 2011 29 afişări

Alaturi de cresterea numarului de clienti, cresterea valorii de prima medie si scaderea ratei rezilierilor reprezinta cele mai clare semnale de revenire a pietei de asigurari.

"Rata rezilierilor a scazut anul acesta cu circa 40%, ceea ce ne aduce la un nivel similar celui din anul 2008", spune Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata. In acelasi timp, si valoarea primei medii a crescut cu 6%, semn ca piata incepe, treptat, sa-si revina. "Pentru 2011, estimez o crestere generala a pietei de circa 5%", mai spune Coman.

In momentul de fata, compania are un portofoliu de 260.000 de clienti pe segmentul de asigurari de viata si aproape 94.000 de clienti pentru pensii facultative.

ING Asigurari de Viata a lansat recent un instrument interactiv de analiza a nevoilor financiare, menit sa creasca nivelul de constientizare a nevoilor financiare, atat prin prezentarea unor statistici actuiale, cat si prin calculul concret al diferentei dintre situatia financiara actuala si cea dorita de consumator. Concret, o analiza a nevoilor financiare cu ajutorul Planului Financiar Personal porneste de la trecerea in revista a veniturilor, cheltuielilor si economiilor clientilor, iar apoi cele patru nevoi sunt prioritizate si analizate. In functie de obiectivele fiecarei persoane, se calculeaza decalajul atat fata de situatia dorita, cat si fata de o situatie optima recomandata in ceea ce priveste protectia si obiectivele de economisire.

Spre exemplu, o femeie in varsta de 32 de ani, casatorita, cu un copil de 2 ani, doreste ca la majoratul copilului sa poata sustine cheltuielile cu educatia lui pe parcursul a cinci ani de studii universitare. In prezent, dispune de economii pentru educatia copilului in valoare de 15.000 de lei. Conform statisticilor, cheltuielile totale estimate pentru intretinerea copilului pe perioada celor cinci ani de studiu vor fi de 73.000 de lei, respectiv 14.600 de lei pe an. In acelasi timp, conform propriilor posibilitati financiare, pe perioada celor cinci ani in care isi va sustine copilul la studii, familia doreste sa economiseasca 45.000 de lei, adica 9.000 de lei pe an.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ing-asigurari-de-viata-rata-rezilierilor-a-scazut-cu-40-8489543
8489543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.