Informatiile despre ben Laden au venit de la teroristi interogati in centre CIA din Romania si Polonia

Postat la 03 mai 2011 16 afişări

Membrii al-Qaida care au furnizat informatii ce au condus in final la uciderea liderului retelei teroriste, Osama ben Laden, au fost interogati in inchisori secrete ale CIA din Romania si Polonia.

Operatiunea care a condus la uciderea liderului al-Qaida a fost organizata timp de mai multe luni. Oficiali din serviciile de informatii au descoperit in august complexul din Pakistan in care a fost ucis acesta, in timp ce monitorizau un mesager, pe care CIA il cauta de mai multi ani. Potrivit unor oficiali, citati de CBS News, interogatorii CIA din inchisori secrete aflate in strainatate au obtinut primele informatii despre el. Conform unor fosti si actuali oficiali americani, Khaled Sheikh Mohammed, organizatorul atentatelor de la 11 septembrie 2001, a fost cel care a furnizat numele mesagerului. CIA a obtinut informatii similare de la succesorul lui Mohammed, Abu Faraj al-Libi. Ambii au fost supusi unor tehnici dure de interogare in inchisori secrete ale CIA din Romania si Polonia, potrivit CBS News.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ben laden,
informatii,
teroristi,
CIA,
Romania,
Polonia
/actualitate/informatiile-despre-ben-laden-au-venit-de-la-teroristi-interogati-in-centre-cia-din-romania-si-polonia-8218103
8218103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.