India îl critică pe George Soros în urma remărcilor sale despre prim-ministrul indian. „Există încă oameni în lume care cred că definiţia lor, preferinţele lor, opiniile lor trebuie să depăşească orice altceva”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 20 februarie 2023 47 afişări

India îl critică pe George Soros în urma remărcilor sale despre prim-ministrul indian. „Există încă oameni în lume care cred că definiţia lor, preferinţele lor, opiniile lor trebuie să depăşească orice altceva”

India l-a criticat pe investitorul miliardar George Soros după ce a susţinut că tulburările companiei Adani îl vor slăbi pe prim-ministrul Narendra Modi şi va duce la o „renaştere democratică” în ţară, scrie CNBC.

Săptămâna trecută, Soros l-a criticat pe prim-ministru spunând că India este o democraţie, dar Modi „nu este democrat”. În weekend, ministrul de externe al Indiei, Subrahmanyam Jaishankar, a declarat la o conferinţă de la Sydney că afirmaţile lui Soros sunt tipice unei „viziuni euro-atlantice” şi a respins acuzaţiile sale.

„Există încă oameni în lume care cred că definiţia lor, preferinţele lor, opiniile lor trebuie să depăşească orice altceva”, a spus Jaishankar.

El a adăugat că a existat „o dezbatere şi o conversaţie pe care trebuie să le avem despre democraţie”, inclusiv valorile care defineau o democraţie pe măsură ce lumea s-a reechilibrat şi a devenit mai puţin euro-atlantică.

„Este bătrân, bogat, părtaş şi periculos, pentru că ceea ce se întâmplă este că, atunci când astfel de oameni, astfel de opinii şi astfel de organizaţii – ei investesc efectiv resurse în modelarea naraţiunilor”, a spus Jaishankar într-un răspuns la o întrebare despre remarcile miliardarului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
India,
George Soros

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.