“India”, cartierul din Bucureşti unde oamenii trăiesc fără apă, curent sau canalizare. “Nu poţi să ai o ţoală frumoasă”

Postat la 01 noiembrie 2018 415 afişări

Nu toţi românii au ce sărbători de centenar. Există locuri în România în care oamenii trăiesc de fapt la fel ca acum o sută de ani - fără apă, energie electrică şi asfalt.

“India”, cartierul din Bucureşti unde oamenii trăiesc fără apă, curent sau canalizare. “Nu poţi să ai o ţoală frumoasă”

Sărăcie şi mizerie găsim chiar la marginea Capitalei. Cartierul e poreclit India. “Aicia nu se face stradă ca a zis că e un sat aruncat. Aşa a zis mereu de câte ori a venit aici, că e un sat aruncat”, spune un localnic.

De fapt, nu este un sat, ci un cartier din capitală europeană Bucureşti, la marginea sectorului 3. I se spune India. 200 de oameni stau acolo în case improvizate şi fără acte, în condiţii greu de închipuit pentru anul 2018, an centenar. Cu drumuri de pământ, fără canalizare, fără apă, fără energie electrică, scrie stirileprotv.ro

“Aici m-am născut, am crescut, m-am măritat, am doi copii şi aşa am trăit. Nu s-a schimbat nimic. Când plouă suntem cu noroiul până la genunchi, şi e foarte greu pentru copii că sunt foarte mulţi microbi, gunoaie”, spune o localnică. “De 43 de ani stau aici. Din ce mergem mergem şi mai rău. Că au început alţii să vină să arunce gunoaie pe aici pe câmp cu remorcile şi noi nu putem să facem nimic."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
bucuresti,
refuz,
apa,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.