INCREDIBIL: Gazprom se prăbuşeşte cu 55% pe Bursa de la Moscova. Lukoil cu 46%, Rosneft cu 47%, Sberbank cu 20%. Sute de miliarde de dolari dispar în câteva minute

Autor: Liviu Popescu Postat la 24 februarie 2022 1500 afişări

INCREDIBIL:  Gazprom se prăbuşeşte cu 55% pe Bursa de la Moscova. Lukoil cu 46%, Rosneft cu 47%, Sberbank cu 20%. Sute de miliarde de dolari dispar în câteva minute

Într-o decizie fără precedent, Bursa de la Moscova a revenit surprizător la tranzacţionare după o pauză de doar câteva ore în care autorităţile anunţaseră că o închid din cauza situaţiei din Est. Drept urmare companiile sunt în cădere liberă.

​Cu 55% se prăbuşesc acţiunile gigantului rus din energie Gazprom (simbol bursier GAZP), adică aproximativ jumătate din valoarea de piaţă s-a evaporat în doar câteva minute, ca o reacţie puternic negativă din partea investitorilor. Compania ajunge la o capitalizare de 35 mld. dolari.

Lukoil înregistrează o prăbuşire de 46%, Rosneft de 47%, Sberbank de 20%. Cu alte cuvinte sute de miliarde de dolari dispar în câteva minute.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
moscova,
disparitie,
gazprom,
lukoil,
miliarde,
rosneft

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.