Incident într-un laborator din Franţa, un angajat fiind expus unor doze de radiaţii

Autor: Mihai Draghici Postat la 19 august 2015 87 afişări

Un incident accidental a avut loc într-un laborator situat în apropierea oraşului francez Toulouse, un angajat fiind expus unor doze mari de radiaţii, anunţă Agenţia franceză pentru siguranţa nucleară (ASN), citată de site-ul cotidianului Le Figaro.

Incidentul a avut loc pe 31 iulie într-un laborator situat în localitatea Colomiers, în apropierea oraşului Toulouse. Informaţiile despre producerea accidentului au fost dezvăluite abia marţi.

O angajată a companiei Apave Sudeurope a fost expusă unor raze ionizante cu intensitatea de patru ori mai mare decât doza anuală admisă.

"Expunerea a durat câteva minute, sursa fiind un generator electric cu raze X utilizat pentru radiografii industriale", metodă care permite depistarea deficienţelor la piesele instrustriale după sudură, precizează Agenţia franceză pentru Siguranţa Nucleară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
INCIDENT,
LABORATOR
/actualitate/incident-intr-un-laborator-din-franta-un-angajat-fiind-expus-unor-doze-de-radiatii-14680388
14680388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.