Începe prăbuşirea sectorului imobiliar? Numărul creditelor luate de români s-a PRĂBUŞIT

Autor: Anelis Baciu Postat la 27 septembrie 2018 201 afişări

Creşterea soldului credi­telor ipotecare în lei a încetinit în luna august 2018, atât faţă de luna anterioară, cât şi faţă de luna august a anului trecut, datele BNR indicând că în bilanţurile băncilor s-au mai adăugat împrumuturi pentru achiziţia unei locuinţe în valoare de 740 milioane de lei. 

De exemplu, în luna iulie 2018 stocul de credite a urcat cu 890 milioane de lei, în timp ce în august 2017 majorarea a fost de 840 milioane de lei. 

Brokerii anticipau o încetinire a creşterii pe fondul epuizării garanţiilor Prima casă, dar şi al unui apetit mai mic pentru accesarea unui credit ipotecar în luniile de vară. Temperarea nu va dura mult, estimează aceştia, iar noi vârfuri ale volumului de credite vor fi înregistrate în special în lunile octombrie şi noiembrie. 

Citeşte continuarea pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
august,
crestere,
ipotecare,
banci,
incetinire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.