Începe iarna în România. Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni indică frig până la începutul lunii februarie

Autor: Laura Buciu Postat la 05 ianuarie 2024 24 afişări

Începe iarna în România. Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni indică frig până la începutul lunii februarie

În perioada 8 ianuarie - 5 februarie, temperaturile vor fi scăzute pe întreg teritoriul României, potrivit prognozei pentru următoarele 4 săptămâni, transmise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

8 - 15 ianuarie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice şi sud- estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, dar şi uşor excedentar, local, în regiunile sudice şi nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

15 - 22 ianuarie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a teritoriului, mai coborâte în extremitatea de nord-est a ţării şi uşor mai ridicate în extremitatea de sud-est. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice şi nord-vestice.

22 - 29 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile vestice şi nord- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

29 ianuarie - 5 februarie

Cu excepţia regiunilor centrale, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale, mediile valorilor termice se vor situa uşor sub cele specifice pentru această săptămână, mai ales în estul şi nord-estul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prognoză,
meteo,
frig

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.