Încep să cadă fiefurile PSD. Numărătoare paralelă partide - PSD a pierdut alegerile în Vrancea

Postat la 27 mai 2019 727 afişări

PSD a pierdut alegerile europarlamentare în judeţul Vrancea, potrivit numărătorilor paralele a partidelor, deşi liderul social-democraţilor, Marian Oprişan, i-a cerut demisia liderului partidului, Liviu Dragnea, pentru rezultatele slabe obţinute la nivel naţional.

Încep să cadă fiefurile PSD. Numărătoare paralelă partide - PSD a pierdut alegerile în Vrancea

Potrivit numărătorilor paralele făcute de partide, în Focşani, PSD a obţinut doar 8.290 de voturi (21,82 %), faţă de PNL, care a obţinut 10.843 voturi (28,55 %). De asemenea, USR a primit 8.092 voturi (21,30 %).

Situaţia pe judeţ (după numărarea a 90% din voturi) era următoarea: PNL - 51.835 de voturi, PSD - 42.072 de voturi, USR - 17.464 de voturi, respectiv PNL - 37,5 %, PSD - 30 %, USR - 12 %.

Potrivit estimărilor formaţiunilor politice, PNL a câştigat în toate localităţile din Vrancea în care are primari PNL, cu excepţia Băleştiului, adică Focşani, Adjud, Odobeşti, Bordeşti, Câmpineanca, Fitioneşti, Garoafa, Goleşti, Dumbrăveni, Milcovul, Năneşti, Popeşti, Rugineşti, Sihlea, Suraia, Tănăsoaia, Vânători, Vidra şi Vulturu, toate aceste localităţi fiind conduse de primari PSD (situaţie specială la Băleşti unde nu este primar).

Cu toate acestea, vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan, a declarat, duminică seara, la ieşirea din sediul PSD, că i-a cerut personal demisia lui Liviu Dragnea, iar acesta i-a răspuns că o să se mai gândească. În opinia liderului PSD Vrancea, ar trebui convocat în zilele următoare un CEx pentru a discuta rezultatele alegerilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
vrancea,
partide,
pierdere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.