Încălzirea climei va avea ca efect fenomene meteo extreme

Postat la 29 martie 2012 20 afişări

Încălzirea climei va avea ca efect valuri de căldură mai frecvente, secete mai intense şi ploi violente în anumite regiuni, avertizează experţi în meteorologie. Meteorologii se aşteaptă la valuri de căldură din ce în ce mai frecvente, la ploi torenţiale şi la secete.

"Principalul mesaj al raportului publicat miercuri de Grupul interguvernamental de experţi privind evoluţia climei (GIEC) este că ştim destul de multe pentru a lua decizii bune în sensul gestionării catastrofelor climatice", scrie Chris Field, unul dintre experţi. Acest raport de 592 de pagini, ale cărui concluzii majore au fost publicate în noiembrie 2011, este sinteza cea mai completă de până acum pentru înţelegerea legăturilor între încălzirea climei şi fenomene meteo precum uragane, valuri de căldură, secete sau inundaţii.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vremea,
incalzire,
clima,
fenomene,
meteo
/actualitate/incalzirea-climei-va-avea-ca-efect-fenomene-meteo-extreme-9449100
9449100
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.