Încă un oraş mare din România intră în CARANTINĂ de joi, de la ora 5.00

Autor: Cosmin Pirv Postat la 18 noiembrie 2020 278 afişări

Încă un oraş mare din România intră în CARANTINĂ de joi, de la ora 5.00

Oraşul Bistriţa va intra în carantină de joi dimineaţă, de la ora 5.00, a anunţat joi Prefectura judeţului Bistriţa-Năsăud.

„Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea carantinei zonale pentru Municipiul Bistriţa a fost publicat în Monitorul Oficial Nr.1095/18.11.2020”, a transmis Prefectura Bistriţa-Năsăud.

Decizia a fost luată „luând în considerare situaţia epidemiologică generată de coronavirusul SARS-COV-2 în municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, având ca rezultat o incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 de 9,1 la 1.000 de locuitori”.

Potrivit ordinului, carantina se instituie pentru o perioadă de 14 zile.

„Circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, preventate în prezentul ordin, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator”, se arată în document.

Printre măsurile luate se numără interzicerea circulaţiei persoanelor în grupuri mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, se permite oficierea slujbelor de înmormântare cu participarea a maximum 8 persoane în interior, iar în exterior cu participarea a maximum 20 de persoane, se permite oficierea evenimentelor de stare civilă cu cel mult 10 participanţi în interior sau 20 în exterior, dar sunt interzise evenimentele private sau activităţile restaurantelor, cafenelelor, inclusiv teraselor, atât în interior cât şi în exteriorul clădirilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carantina,
ordin,
bistrita,
intrare,
nasaud,
prefectura,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.