Încă un gigant iese de pe piaţa din Ungaria. Viktor Orban cumpără tot şi vrea să-şi creeze propriul colos deţinut de stat şi apropiaţi ai săi

Postat la 27 august 2022 1380 afişări

Încă un gigant iese de pe piaţa din Ungaria. Viktor Orban cumpără tot şi vrea să-şi creeze propriul colos deţinut de stat şi apropiaţi ai săi

Surpriză la Budapesta. Vodafone îşi vinde cu 1,8 mld. euro operaţiunile din Ungaria către o firmă a statului maghiar şi grupul 4iG, apropiat de premierul Orban, informează Ziarul Financiar.

Compania britanică Vodafone a semnat un acord pentru vânzarea subsidiarei sale din Ungaria pentru 715 miliarde de forinţi (1,8 miliarde de euro) în numerar, cumpărătorii fiind compania de stat Corvinus Zrt. şi 4iG – un grup apropiat de premierul maghiar Viktor Orban, care a achiziţionat recent şi businessul creat de românii de la RCS&RDS Digi în ţara vecină.

Acordul - care nu include afacerea de servicii partajate a Vodafone VOIS - este de aşteptat să creeze al doilea cel mai mare operator de telecomunicaţii din Ungaria.

„Guvernul maghiar are o strategie clară de a construi un campion naţional deţinut de Ungaria în sectorul IT&C”, a declarat Nick Read, directorul executiv al Vodafone, într-un comunicat.

Vânzarea este de aşteptat să fie finalizată până la sfârşitul anului 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vodafone,
ungaria,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.