Încă un gigant auto opreşte vânzările de maşini cu motoare diesel în Europa

Postat la 29 septembrie 2019 1784 afişări

Încă un gigant auto opreşte vânzările de maşini cu motoare diesel în Europa

Honda Motor Co Ltd a anunţat că va elimina treptat toate automobilele cu motoare diesel din oferta sa până în 2021, în favoarea modelelor cu propulsie electrică, în condiţiile în care producătorul auto japonez vrea să electrifice toate automobilele sale europene până în 2025, potrivit Reuters

Honda este ultimul producător care decide să reducă producţia de maşini diesel pentru a respecta reglementările privind emisiile poluante. Planul companiei vizează un obiectiv pe teren lung conform căruia automobilele electrice ar urma să reprezinte două treimi din linia sa de produse în anul 2030 faţă de mai puţin de 10% în prezent.

Până anul viitor, în confirmitate cu ţintele stabilite de Uniunea Europeană, emisiile de CO2 trebuie reduse la 95 de grame per kilometru pentru 95% din autoturisme faţă de media actuală de 120,5 grame per kilometru, o valoare care a crescut recent ca urmare a preferinţei consumatorilor pentru SUV-uri.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
motoare,
masini,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.