Încă o ţară europeană ar putea vota pentru părăsirea Uniunii Europene

Postat la 25 noiembrie 2016 160 afişări

 Încă o ţară europeană ar putea vota pentru părăsirea Uniunii Europene

Candidatul de extremă dreaptă la preşedinţia Austriei, Norbert Hofer, a spus că doreşte să promoveze un referendum în Austria pentru apartenenţa la UE, dacă Uniunea Europeană va deveni mai centralizată după Brexit, scrie BBC.

El a spus că, deşi blocul comunitar este important pentru Austria, el doreşte o ”Uniune Europeană mai bună”.

Austriecii sunt chemaţi la urne să-şi aleagă noul preşedinte pe 4 decembrie, iar sondajele momentan nu pot anunţa un câştigător, rezultatele fiind foarte strânse.

Dacă Hofer câştigă, el va deveni primul şef de stat de extremă dreaptă din UE. Rivalul său independent, Alexander Van der Bellen, a câştigat alegerile în mai, dar votul a fost anulat.

Partiful Verde aflat la guvernare anterior l-a învins pe Hofer cu un avans de numai 30.863 de voturi, în timp ce curtea supremă din Austria a dat curs unei plângeri că regulile privind votul electronic au fost încălcate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.