Încă o fabrică se închide în România. 200 de angajaţi vor fi daţi afară

Postat la 15 ianuarie 2018 439 afişări

Nemţii de la Pfeifer&Langen, liderii pieţei europene de zahăr, vor închide fabrica Zahărul Oradea până în luna mai a acestui an, pe motiv că nu este competitivă, aceasta urmând să intre în conservare, potrivit reprezentanţiilor companiei. Ca urmare a acestei decizii, peste 200 de salariaţi rămân fară loc de muncă, iar cultivatorii de sfeclă de zahăr din regiune rămân fără piaţă de desfacere.

Încă o fabrică se închide în România. 200 de angajaţi vor fi daţi afară

După ce se epuizează stocurile actuale de zahăr Diamant realizate în fabrica din Oradea, piaţă românească va fi alimentată cu zahăr fabricat în Polonia şi Germania. În acest sens, nemţii şi-au înfiiţat deja o companie în satul Sântion din judeţul Bihor, denumită Pfeifer & Langen România, care se va ocupa de stocarea, ambalarea şi vânzarea zahărului Diamant produs în străinătate.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.