Încă o companie uriaşă se clatină. Cum a transformat pandemia un loc unde fericirea era la ea acasă într-unul aproape pustiu şi care lasă 28.000 de oameni fără loc de muncă

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 septembrie 2020 153 afişări

Compania Walt Disney a anunţat că va concedia 28.000 de angajaţi, majoritatea din parcurile sale tematice din SUA, relatează BBC.

Încă o companie uriaşă se clatină. Cum a transformat pandemia un loc unde fericirea era la ea acasă într-unul aproape pustiu şi care lasă 28.000 de oameni fără loc de muncă

Disney a invocat numărul limitat de vizitatori şi incertitudinile legate de durata pandemiei de coronavirus drept motive pentru concedieri.

Parcurile tematice ale companiei au înregistat lovituri majore din cauza pandemiei. Disney şi-a închis toate parcurile la începutul acestui an, odată cu răspândirea virusului, dar în prezent doar Disneyland din California rămâne închis.

"Am luat decizia foarte dificilă de a începe procesul de reducere a forţei de muncă la segmentul Parcuri, experienţe şi produse la toate nivelurile", a declarat într-un comunicat Josh D'Amaro, preşedintele unităţii de parcuri.

Disney are şi parcuri şi în Shanghai, Hong Kong, Tokyo şi Paris, care nu sunt afectate de anunţ.

Hong Kong Disney s-a redeschis săptămâna trecută, după o a doua închidere în iulie, din cauza unei creşteri a cazurilor Covid-19.

Disney a pierdut 4,7 miliarde de dolari în cele trei luni până la 27 iunie, veniturile pentru divizia de parcuri, experienţe şi produse scăzând cu 85% comparativ cu acelaşi trimestru din 2019.

D'Amaro a declarat că problemele companiei au fost „agravate în California din cauza refuzului statului de a ridica restricţiile care ar permite Disneyland să se redeschidă”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
disney,
concedieri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.