Încă 100 de locuinţe în Cosmopolis pe fondul vânzărilor bune

Autor: Anca Barbulescu Postat la 23 mai 2013 180 afişări

Opus Land Development, dezvoltatorul Cosmopolis, unul din cele mai mari proiecte rezidenţiale din România, a început construcţia a 100 de locuinţe în cadrul proiectului. în total, în Cosmopolis vor fi finalizate 250 de locuinţe în acest an, în urma unor investiţii de aproximativ şapte milioane de euro.

Încă 100 de locuinţe în Cosmopolis pe fondul vânzărilor bune

“Iniţial ne planificasem ca în acest an să construim doar 150 de unităţi, dar vânzarile bune înregistrate în ultimele luni ne-au determinat să construim mai multe, vor fi în total 250 de locuinţe. Investiţiile în Cosmopolis se vor ridica în acest an la şapte milioane de euro, urmând ca proiectul să aibă la finalul anului aproximativ 1300 de locuinţe”, a declarat Ahmet Buyukhanli, preşedinte şi acţionar majoritar al Opus Land Development, dezvoltatorul proiectului.

De la începutul acestui an s-au vândut 125 de locuinţe în Cosmopolis, dintre care 49 au fost achiziţionate de un investitor, într-o tranzacţie cu o valoare de peste două milioane de euro. “Atragerea unui investitor este un eveniment chiar rar în piaţa de astăzi, fapt care denotă încrederea de care beneficiază proiectul. Investitorul este din Turcia şi a cumpărat apartamentele cu scopul de a le închiria pe o perioadă de minimum trei – cinci ani”, a adaugat Ahmet Buyukhanli.

Preţurile de vânzare ale locuinţelor din Cosmopolis pleacă de la 32.000 de euro plus 5% TVA pentru un studio dublu (compartimentat în două camere) cu o suprafaţă construită de 52 de metri pătraţi, de la 55.000 de euro plus 5%* TVA pentru un apartament cu două camere, având o suprafaţă construită de 74 de metri pătraţi, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafaţă construită de 116 de metri pătraţi, are un preţ de 74.500 de euro plus 5%* TVA.

Faţă de începutul anului, în cadrul Cosmopolis sunt disponibile acum la vânzare şi vile finalizate. Cele cu o suprafaţă de 112 metri pătraţi construiţi au un preţ de 90.000 de euro plus TVA, iar vilele cu o suprafaţă construită de 125 de metri pătraţi au un preţ de 110.000 de euro plus TVA.

O altă noutate legată de Cosmopolis este posibilitatea închirierii unei locuinţe în cadrul proiectului. Astfel, un apartament cu două camere poate fi închiriat pentru 300-350 de euro pe lună în timp ce chiria lunară a unui apartament cu trei camere este cuprinsă între 400 şi 450 de euro.

”Cumpărătorii sunt de regulă persoane tinere care ocupă poziţii middle în multinaţionale, o bună parte dintre aceştia lucrând în clădirile de birouri din nordul Capitalei. Cum zona Barbu Văcărescu continuă să fie un pol al investiţiilor pe segmentul de birouri iar clădirile din zona Pipera-Tunari atrag tot mai mulţi chiriaşi, Cosmopolis reprezintă o opţiune atractivă pentru angajaţii companiilor care îşi au birourile în zona de nord. Avem în vedere conceperea unor pachete destinate acestor companii”, a declarat Andrei Sarbu, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureştiului, în apropiere de şoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari şi Andronache-ştefăneştii de Jos. Până în acest moment au fost finalizate în Cosmopolis peste 1100 de apartamente şi vile, comunitatea din cadrul proiectului numărând aproximativ 1700 de locuitori. Pana în prezent,  investiţiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la circa 230 de milioane de euro, în construcţia de locuinţe, infrastructura, spaţii comerciale şi spatii verzi.

În cadrul Cosmopolis există o serie întreagă de facilităţi care includ supermarket, grădiniţă pentru copii, farmacie, pizzerie, trei piscine exterioare, sală de fitness, terenuri exterioare de baschet şi de tenis şi numeroase spaţii de joacă pentru copii. în plus, toţi locuitorii beneficiază de transport gratuit până la staţia de metrou Pipera, printr-o linie de microbuz care circulă la un interval de o oră.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii deţinut de familia Buyukhanli din Turcia, unul din cei mai vechi şi experimentaţi dezvoltatori imobiliari din Turcia tinând cont că activitatea în sectorul de construcţii a început în 1956. Grupul de companii a construit până în prezent proiecte incluzând mii de apartamente sau camere de hotel. Opus Land Development a finalizat recent în Istanbul un proiect rezidenţial, Barbaros Besiktas, cu 30 de etaje şi o suprafaţă construită de 40.000 de metri pătraţi.

Coldwell Banker Affiliates of Romania a fost desemnat agent exclusiv al proiectului la începutul acestui an.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este liderul pieţei de consultanţă imobiliară din România după ultimele rezultate financiare oficiale şi compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidenţial, fiind reprezentantul local a uneia dintre cele mai cunoscute companii imobiliare la nivel mondial.

Coldwell Banker Affiliates of Romania oferă servicii de consultanţă, brokeraj şi management al proprietăţilor imobiliare pe toate segmentele pieţei: rezidenţial, birouri, industrial, terenuri şi investiţii. Compania are în prezent 45 de sucursale – cincisprezece în Bucureşti şi câte una în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Bran, Braşov, Câmpulung, Cluj-Napoca, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Miercurea Ciuc, Oneşti, Oradea, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râşnov, Satu Mare, Sfântul Gheorghe, Suceava, Târgu Mureş, Turda, Vaslui, Zalău şi Zărneşti.

Cu o istorie de peste 100 de ani, compania de origine americană este detinuţă în prezent de Realogy Corporation, unul din cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reţeaua sa, Coldwell Banker acoperă 50 de ţări cu 3.800 de birouri şi are peste 80.000 de consultanţi şi brokeri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuinte,
vanzari,
imobiliare,
apartament,
constructie
/actualitate/inca-100-de-locuinte-in-cosmopolis-pe-fondul-vanzarilor-bune-10896590
10896590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.