Înalt oficial britanic: Guvernul Theresa May probabil va cere amânarea Brexit cu nouă luni

Postat la 18 martie 2019 95 afişări

Guvernul Theresa May probabil va cere o amânare a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană de cel mult nouă luni, a afirmat luni un membru al Cabinetului guvernamental de la Londra.

Înalt oficial britanic: Guvernul Theresa May probabil va cere amânarea Brexit cu nouă luni

"Perioada de nouă luni va fi maximum; dacă Acordul Brexit va fi ratificat în orice moment înainte de termenul de nouă luni, am putea părăsi Uniunea Europeană mult mai devreme", a declarat sub protecţia anonimatului, pentru postul ITV, un oficial guvernamental apropiat de premierul Theresa May.

 

În acest caz, Marea Britanie va fi nevoită să participe la scutinul europarlamentar programat în luna mai.

 

Ţările Uniunii Europene vor decide excluderea Marii Britanii din Blocul comunitar de la 1 iulie în cazul în care Guvernul de la Londra nu va accepta participarea la scrutinul europarlamentar programat în luna mai, arată un proiect de document al Consiliului UE. "Apartenenţa Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Uniunea Europeană se va încheia la 1 iulie dacă naţiunea nu va participa la alegerile europarlamentare din luna mai", arată un proiect de document distribuit la o reuniune a ambasadorilor ţărilor UE înaintea summitului Consiliului European din 21-22 martie, informează agenţia de presă italiană ANSA. Documentul a fost elaborat în contextul în care Guvernul Theresa May se pregăteşte să solicite formal amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
guvern,
amanare,
oficiali

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.