În timp ce unii producători români se plâng de o conspiraţie a marilor lanţuri de supermarket-uri împotriva lor, un producător din Ialomiţa a dat lovitura

Postat la 30 august 2017 269 afişări

În timp ce unii producători români se plâng de o conspiraţie a marilor lanţuri de supermarket-uri împotriva lor, un producător din Ialomiţa a dat lovitura cultivând pepeni.

În timp ce unii producători români se plâng de o conspiraţie a marilor lanţuri de supermarket-uri împotriva lor, un producător din Ialomiţa a dat lovitura

Auchan şi Carrefour se bat pe producţia lui iar recent a aflat că acest tip de pepene, hibridul Janosek, este foarte bun pentru diabetici deoarece conţine un nivel scăzut de zaharuri.

Nicolae Paraschiv (50 de ani), din localitatea Slobozia, citat de agrointel.ro:

„Mă ocup de pepeni de vreo 20 de ani. După Revoluţie, la vreo 6-7 ani am început să pun lubeniţă. Iniţial a fost un hobby până când a devenit afacere. Ne-am chinuit, am cumpărat tot mai mult pământ şi altceva ce să pui, dacă nu pepeni? Eu nu m-am gândit să cultiv pepene cu miez galben, în schimb piaţa „s-a gândit”. Ei au vrut să vină şi cu altceva pe piaţă”, a spus ialomiţeanul.

Un lucru la care fermierul din Slobozia nu se aştepta a fost ca hibridul ales de el pentru cultura de pepene galben – hibridul Janosek, dă rezulte foarte bune chiar şi pentru diabetici, Janosek având un conţinut scăzut de zaharoză.

„Pepenele cu miez galben pe care îl pun eu nu prea e dulce. Unii spun că e bun şi pentru cei care au diabet, pentru că nu are foarte multă zaharoză în el şi este foarte bun. Am prieteni care aveau rude cu diabet şi mi-au zis să le dau şi lor, pentru că au auzit că este foarte bun. Au mâncat şi nu au avut nicio problemă. M-am mirat şi eu. Pui un produs şi te trezeşti că îl pot mânca şi alţii care nu aveau voie să mănânce. Chiar a fost o surpriză şi pentru mine când am auzit”, a declarat încă uimit ialomiţeanul.

Nicolae Paraschiv a cultivat anul acesta şase hectare de pepene cu miez galben şi singurul regret al fermierului este că nu a pus o suprafaţă mai mare întrucât s-a dovedit a fi un real succes pe piaţă.

„Fac parte dintr-o cooperativă, suntem 5 băieţi, avem mai mult pământ. Eu am pus pepene cu miez galben pe vreo 6 ha anul acesta, dar a fost o greşeală. Trebuia să punem mai mult. Nu am ştiut că cererea este aşa mare şi am pus mai puţin. S-a cerut foarte, foarte mult, Carrefour în general ne-a cerut foarte mult, iar acum văd că şi Auchan cere cantităţi mari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.