În timp ce în România nu se ştie în ce condiţii va începe şcoala, Google lansează un program care va revoluţiona educaţia. Ce şi-a propus să facă gigantul pentru ca toată lumea să aibă acces la acesta

Autor: Ioana Matei Postat la 21 august 2020 5470 afişări

În timp ce în România nu se ştie în ce condiţii va începe şcoala, Google lansează un program care va revoluţiona educaţia. Ce şi-a propus să facă gigantul pentru ca toată lumea să aibă acces la acesta

Google a făcut recent un anunţ care ar putea schimba viitorul muncii şi al educaţiei: lansează o serie de cursuri profesionale care îi învaţă pe candidaţi cum să performeze la locuri de muncă foarte solicitante, potrivit inc.com.

Aceste cursuri, care poartă denumirea de Google Career Certificates, îi învaţă valori fundamentale pe cei care îşi caută locuri de muncă, astfel încât să poată să se angajeze mai uşor.  În loc să termine o facultate în mod tradiţional aceste cursuri sunt făcute astfel încât să poată fi terminate în şase luni.

„Licenţele de facultate sunt prea scumpe pentru mulţi dintre americani şi nu ar trebuie să ai o diplomă de facultate pentru siguranţa financiară”, spune Kent Walker, vicepreşedinte senior pentru afaceri globale la Google. „Avem nevoie de soluţii de training pentru joburi accesibile, noi, care să se desfăşoare online pentru a ajuta America să îşi revină şi să fie reconstruită.”

„În procesele noastre de angajare, vom trata aceste noi certificate de carieră drept echivalentul a unei licenţe de patru ani pentru joburile la care aplică”, a mai spus el.

Google nu a precizat cu exactitate cât vor costa cursurile. Dar un program similar, de pe platforma online Coursera, costă 49 de dolari pe lună pentru fiecare student înscris.

Google a anunţat că va finanţa şi 100.000 de burse pentru a susţine noile programe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
lansare,
educatie,
refuz,
program,
conditii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.