În timp ce alte ţări sunt tot mai distruse de pandemia de COVID-19, un stat anunţă că a scăpat inclusiv de al doilea val

Postat la 05 octombrie 2020 13396 afişări

În timp ce alte ţări sunt tot mai distruse de pandemia de COVID-19, un stat anunţă că a scăpat inclusiv de al doilea val

Auckland se va alătura celorlalte oraşe fără restricţii legate de coronavirus din Noua Zeelandă, după ce autorităţile au declarat că focarul care izbucnise în luna august a fost „ţinut sub control", potrivit anunţului făcut astăzi de prim-ministrul Jacinda Ardern.

Al doilea focar de COVID-19 a izbucnit în cel mai populat oraş din Noua Zeelandă în august şi a crescut la 179 de cazuri, care s-au recuperat însă, cu doar câteva excepţii, doar cinci persoane fiind încă pozitive, scriu cei de la axios.com. Înainte de apariţia noului focar, Noua Zeelandă avusese o perioadă de 102 zile fără niciun caz.

Citând o serie de statistici ale centrului de cercetare Te ​​Pūnaha Matatini, premierul australian a declarat că există o posibilitate de 95% ca virusul SARS-CoV-2 să fie eradicat din comunitate. În baza acestor rezultate, restricţiile vor fi ridicate miercurea aceasta. În ciuda acestei decizii, Ardern le-a cerut cetăţenilor să rămână vigilenţi şi a promis că va păstra ridicată rata de testare.

Te Pūnaha Matatini a dezvoltat un model de segmentare care poate fi utilizat pentru intervenţii ţintite, pentru a evita blocaje pe scară largă, în cazul în care vor apărea viitoare focare. Acest proces de selecţie computerizat poate prezice inclusiv suburbia în care s-ar putea răspândi virusul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
noua zeelanda,
august,
declaratii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.