În pofida crizei, numărul de cetăţeni români care şi-au stabilit reşedinţa în Grecia a crescut cu o treime, până la 44.000

Postat la 09 ianuarie 2012 37 afişări

Grecia a intrat în al cincilea an de recesiune, în care economia ar putea să scadă cu 3%, după un declin de peste 5% în 2011. Rata şomajului a ajuns la 17,7%.

Criza datoriilor a adus statul elen de mai multe ori în pragul falimentului, astfel încât grecii au fost forţaţi să ceară ajutor financiar internaţional în schim­bul căruia s-au angajat să imple­menteze măsuri dure de austeritate, pre­cum tăieri de salarii şi pensii, reducerea apa­ratului de stat sau privatizări. În pofida acestor condiţii "vitrege", tot mai mulţi români se mută în Grecia. De ce? În Grecia locuiesc aproximativ 100.000 de cetăţeni români, potrivit datelor ambasadei României la Atena. Dintre aceştia, la începutul anului trecut 44.250 aveau reşedinţa legală pe teritorul grecesc, număr în creştere substanţială având în vedere că în 2009 în Grecia îşi aveau reşedinţa legală puţin peste 33.300 de cetăţeni români. Comunitatea românească este una dintre cele mai importante din această ţară. Marea majoritate a cetăţenilor români constituie forţa de muncă sezonieră şi lucrează în construcţii, agricultură, servicii, notează Ministerul Muncii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
cetateni,
resedinta,
somaj
/actualitate/in-pofida-crizei-numarul-de-cetateni-romani-care-si-au-stabilit-resedinta-in-grecia-a-crescut-cu-o-treime-pana-la-44-000-9134906
9134906
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.