În locul Bruxelles-ului, bugetul pompează bani pentru proiectele cu fonduri UE. Absorbţia rămâne la pământ

Autor: Iulian Anghel Postat la 11 martie 2013 48 afişări

Autorităţile care gestionează fondurile structurale împrumută în martie de la Trezorerie 1,2 miliarde de lei (270 milioane de euro) pentru plata facturilor beneficiarilor de fonduri UE, banii urmând să fie returnaţi Trezoreriei după ce cheltuielile vor fi rambursate de la Bruxelles.

În locul Bruxelles-ului, bugetul pompează bani pentru proiectele cu fonduri UE. Absorbţia rămâne la pământ

Autorităţile care gestionează fondurile structurale împrumută în martie de la Trezorerie 1,2 miliarde de lei (270 milioane de euro) pentru plata facturilor beneficiarilor de fonduri UE, banii urmând să fie returnaţi Trezoreriei după ce cheltuielile vor fi rambursate de la Bruxelles. Doar că, în primele două luni ale anului, un singur program din cele şapte programe operaţionale a atras de la Comisia Europeană o sumă modică (141 milioane de euro), astfel că rata de rambursare a crescut la finele lui februarie faţă de sfârşitul anului trecut cu doar 0,7% (ajungând la 12,2% din alocarea totală de 19,6 miliarde de euro între 2007-2014), în vreme ce noul Minister al Fondurilor Europene (MFE) şi-a propus pentru acest an să atragă 50% din alocarea totală. Începutul de an pe zona de absorbţie a fondurilor UE începe să semene cu ceea ce s-a întâmplat mai mereu în trecut: ambiţii mari la început şi dezamăgire la sfârşit.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/in-locul-bruxelles-ului-bugetul-pompeaza-bani-pentru-proiectele-cu-fonduri-ue-absorbtia-ramane-la-pamant-10659767
10659767
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.