În Grecia vor fi instalate 1.000 de ATM-uri pentru bitcoin

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 19 august 2015 112 afişări

În Grecia vor fi instalate 1.000 de ATM-uri destinate monedei virtuale bitcoin, pentru a ajuta firmele să facă faţă restricţiilor impuse de măsurile de control al capitalului, potrivit unor informaţii citate de Kathimerini.

Site-ul CoinTelegraph a relatat că platforma Cubits de tranzacţionare a bitcoin s-a asociat cu platforma elenă BTCGreece pentru a instala ATM-uri care să ajute firmele mici şi mijlocii să transfere bani.

"Creăm un ecosistem al bitcoin şi soluţii pentru piaţa elenă. Iniţiativa va include instalarea a 1.000 de ATM-uri şi soluţii pentru comerţul electronic şi industria turismului", a declarat Thanos Marinos, fondator al BTCGreece, singura platformă de tranzacţionare a bitcoin din Grecia.

Marinos a declarat în luna iulie că numărul clienţilor noi care depun cel puţin 50 de euro la BTCGreece a crescut cu 400%, la câteva mii, în perioada mai-iunie.

Bitcoin este o monedă virtuală inventată în urmă cu şase ani al cărei curs fluctuează liber şi care nu este susţinută de vreun guvern sau bancă centrală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
BITCOIN,
ATM
/actualitate/in-grecia-vor-fi-instalate-1-000-de-atm-uri-pentru-bitcoin-14681146
14681146
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.