În cinci ani cărbunele va concura cu petrolul ca principală sursă de energie a lumii

Postat la 20 decembrie 2012 50 afişări

În cinci ani, cărbunele va rivaliza cu petrolul ca principală sursă de ener­gie a lumii în condiţiile în care ce­rerea pentru curent electric va creşte în China, India şi alte economii emergente ale Asiei, scrie Financial Times.

Până în 2017, cărbunele "aproa­pe că va întrece" petrolul ca prin­cipală sursă de energie la nivel mondial chiar dacă până atunci creş­terea cererii încetineşte comparativ cu avansul alert din ultima decadă, prognozează Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE). "Ponderea cărbunelui în mixul global al surselor de energie creşte de la an la an, iar dacă în actualele politici nu apar schimbări, cărbunele va ajunge din urmă petrolul în ur­mătoarea decadă", a afirmat Maria van der Hoeven, directorul executiv al agenţiei. Noile proiecţii pe termen mediu ale AIE, care acoperă perioada 2012-2017, aduc semne bune pentru marii producători de cărbune precum grupul format din fuziunea dintre Glencore şi Xstrata, Anglo America, Coal of India şi Shenhua Group of China.

mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
carbune,
petrol,
tendinte
/actualitate/in-cinci-ani-carbunele-va-concura-cu-petrolul-ca-principala-sursa-de-energie-a-lumii-10404171
10404171
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.