În ce ţări s-a răspândit, până în prezent, coronavirusul apărut iniţial în Wuhan, China. Harta interactivă

Postat la 29 ianuarie 2020 260 afişări

În ce ţări s-a răspândit, până în prezent, coronavirusul apărut iniţial în Wuhan, China. Harta interactivă

Până până în acest moment, aproape 3000 de persoane sunt raportate a fi infectate cu coronavirus. 80 de  pacienţi au decedat, cel mai tânăr pacient fiind o fetiţă în vârstă de 9 luni, iar 54 de cazuri au fost declarate vindecate. Iată care sunt cele mai afectate zone.

 

Cele mai multe cazuri peste 1400, sunt raporate în provincia Hubei, China, unde s-au înregistrat şi cele mai multe decese - 76 de cazuri până acum. Oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei, este complet izolat, la fel alte peste 20 de provincii chineze.

Deşi numărul oficial al cazurilor raportate global este de 2794, experţii internaţionali în sănătate avertizează că numărul celor infectaţi ar putea fi mult mai mare, apropiindu-se de 100.000 de mii de purtători ai virusului.

Harta interactivă, actualizată instant poate fi consultată aici

Cazurile de infecţie cu coronavirus au fost raportate şi în alte 15 ţări: Hong Kong,Thailanda, Macau, Japonia, Australia, Malaiezia, Singapore, Taiwan, Coreea de Sud, Vietnam, Nepal, Franţa, Canada, Statele Unite.

Majoritatea statelor menţionate au început deja demersurile pentru evacuarea cetăţenilor proprii din China şi zonele afectate, dar acest lucru este îngreunat de faptul că în China, în multe zone, s-a instituit starea de urgenţă, atfel încât zborurile sunt anulate, iar accesul la alte mijloace de transport este extrem de restrictiv.

Turişii sau studenţii aflaţi în diferite provincii chineze se plâng de faptul că sunt extrem de izolaţi, mulţi dintre ei neavând posibilitatea de a se alimenta sau a-şi cumpăra obiecte privind strictul necesar. În aceşasi timp, spritalele sunt supraaglomerate, panica s-a instalat în mai multe regiuni, iar oamenii se plâng că nu primesc suficiente informaţii despre această epidemie.

Cititi mai multe pe www.csid.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
harta,
prezenta,
cazuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.