In ce sa investesti in criza pentru a castiga cat mai mult

Postat la 03 ianuarie 2011 63 afişări

Aurul si arta au fost cele mai bune investitii ale anului 2010, spun aproape in cor mai multi specialisti in domeniu. Dolarul, yenul si francul elvetian ar putea fi insa investitii mai bune ca aurul, crede Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York, pregatindu-ne pentru cazul in care economia globala reintra in recesiune. Care sunt scenariile expertilor pentru celalalt caz?

"Daca ar avea loc o recesiune in W, care ar creste aversiunea fata de risc, unele active vor fi preferate, iar aurul va fi printre acestea. Dar plasamentele ca dolarul, yenul sau francul elvetian prezinta fundamente de crestere mai solide intr-o situatie de aversiune fata de risc, deoarece sunt mai lichide ca aurul", explica Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York si cel care a prezis criza.

Declaratiile economistului vin in contextul in care francul elvetian tot urca si urca.Pretul aurului a avansat cu aproape 30% in acest an.

"Cred ca aurul se va mentine la nivelul actual. Exista doua situatii extreme care pot conduce la o crestere a pretului aurului. Una este inflatia, care nu exista in economiile dezvoltate, iar a doua este riscul unei prabusiri a sistemului financiar mondial. Riscurile pentru sistemul financiar au fost reduse in ultima perioada", puncteaza Nouriel Roubini.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza,
investitii,
Nouriel Roubini
/actualitate/in-ce-sa-investesti-in-criza-pentru-a-castiga-cat-mai-mult-7859693
7859693
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.