Împrumut BIRD pentru un program prin care absolvenţi de liceu să fie convinşi să urmeze universităţi

Autor: Departamentul Social Postat la 25 februarie 2015 77 afişări

România se va împrumuta cu 200 milioane euro de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), pentru derularea unui program prin care se urmăreşte stimularea absolvenţilor de liceu de a-şi continua studiile în universităţi sau alte forme de învăţământ postliceal.

Împrumutul va fi acordat pe o perioadă de 20 de ani, rambursabil într-o singură tranşă, la 1 noiembrie 2034, cu o dobândă EURIBOR la şase luni, plus marja variabilă, conform unui memorandum aprobat, miercuri, de Guvern.

Perioada de implementare a programului va fi de circa şapte ani, data limită de tragere a sumelor împrumutului fiind 31 decembrie 2022.

Proiectul vizează stimularea absolvenţilor de învăţământ secundar superior (liceu) de a-şi continua studiile în învăţământul terţiar (învăţământ superior sau alte forme de învăţământ postliceal), prin intervenţii la nivelul şcolilor (asigurarea de granturi, ore de remediere şi tutoriat, consiliere, meditaţii, activităţi extracurriculare), intervenţii sistemice (revizuiri ale programei şcolare, formarea cadrelor didactice, îmbunătăţirea condiţiilor de predare), precum şi intervenţii la nivelul universităţilor şi programe de vară, vizând sprijinirea studenţilor cu risc de abandon.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
EDUCAŢIE,
/actualitate/imprumut-bird-pentru-un-program-prin-care-absolventi-de-liceu-sa-fie-convinsi-sa-urmeze-universitati-13891892
13891892
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.